AUTOpro
Stiri

Așa arată a treia generație Logan, Sandero și Sandero Stepway

Dacia Sandero Logan (2)

Dacia a dat astăzi primele detalii despre noile generații ale modelelor Logan, Sandero și Sandero Stepway. Mai multe detalii vom afla pe 29 septembrie.

Primele informații oficiale dezvăluite de Dacia arată că noile modele Logan Sandero și Sandero Stepway au dimensiuni exterioare comparabile cu cele ale vehiculelor din generația precedentă, însă oferă, pe lângă designul complet nou, un plus de modernitate, de echipamente și de polivalență, fără a uita spiritul și atributele înaintașelor.

Afișând o lungime ceva mai mare decât a modelului precedent, noul Logan se remarcă prin silueta complet redesenată. Linia ușor descendentă a pavilionului, cu antena radio amplasată în partea din spate a acestuia, precum și efectul generat de îngustarea graduală a geamurilor laterale conferă vehiculului un aspect dinamic. O serie de elemente estetice ale noului Logan se regăsesc și pe noile Sandero și Sandero Stepway, printre acestea figurând semnătura luminoasă în formă de Y, ecartul redus între roți și pasajele acestora, precum și noul design al mânerelor de uși.

Noul Sandero beneficiază pe de altă parte de un aspect robust pus în evidență de flancurile bine marcate și de pasajele roților generos dimensionate. Personalitatea mașinii este completată de profilul cu linii fluide, ale cărui repere vizuale sunt reprezentate de parbrizul mai înclinat și de noua formă a pavilionului, aplecat ușor spre spate. Deși garda la sol a rămas neschimbată, Noul Sandero pare mai puțin înalt, mai stabil și mai „așezat”, datorită ecartamentului ușor mărit și a roților bine dimensionate în raport cu pasajele acestora.

Beneficiind de o gardă la sol supraînălțată, Sandero Stepway este modelul recreațional polivalent al gamei Dacia. Designul său exterior evocă aventura și evadarea în natură. Din punct de vedere vizual, diferențele față de noul Sandero sunt de acum mult mai ușor de remarcat. Alături de ornamentele specifice dispuse deasupra proiectoarelor de ceață, noul Sandero Stepway beneficiază de o capotă a motorului cu bosaje proeminente, denumirea modelului fiind vizibilă sub forma unei monograme cromate amplasate în partea de jos a calandrului.

Blocurile optice față și spate ale celor trei modele inaugurează noua semnătură în formă de „Y” a mărcii Dacia. Datorită acesteia, a treia generație a gamei Logan, Sandero și Sandero Stepway beneficiază de o identitate puternică. Atât în față cât și în spate, blocurile optice sunt reunite de o nervură orizontală, care accentuează impresia de lățime mai mare a vehiculelor.

Dacia propune astfel o nouă generație de modele emblematice, mai ingenioase, mai accesibile dar la fel de fidele spiritului tradițional al mărcii.

Oficialii Dacia menționează că mașinile vor fi disponibile „la un preț imbatabil” și că reprezintă un răspuns adecvat pentru așteptările unei categorii tot mai numeroase de clienți, pentru care achiziția unei mașini se înscrie într-o tendință de abordare rațională a opțiunilor de consum pe termen lung. „Clienții noștri își doresc în special experiența unui produs mai bun, la prețul corect”, notează cei de la Dacia.

Articole similare

Citroen a publicat un video teaser cu viitorul model electric e-C3

Mihai Morcovescu

Renault Symbioz este numele viitorului SUV compact al francezilor (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Renault 5 Electric: francezii au dezvăluit primele detalii despre viitorul model care va sosi în 2024

Mihai Morcovescu

Leave a Comment