AUTOpro
Stiri Industrie

Archer Maker – un alt taxi aerian, dezvăluit

archer maker

Archer a prezentat taxiul aerian Maker. Acesta a fost dezvăluit în stilul deja consacrat de Tesla.

AUTOpro v-a relatat în ultimii ani despre dezvoltarea acestui sector și se pare că lucrurile se mișcă mai repede decât pot anticipa legiuitorii. Cu toate că investițiile au crescut considerabil de la an la an, fezabilitatea acestor mijloace de transport urbane încă nu este aprobată și de factorii de decizie.

Avionul companiei Archer nu efectuează încă zboruri comerciale, dar compania a organizat un show extravagant, sub conducerea unui noi director creativ, Kenny Taht, care are o experienţă de zeci de ani în producţia şi designul TV.

Archer se aşteaptă la lansarea comercială a Maker în 2024, în Los Angeles şi Miami, şi este în curs de certificare a avionului cu pilot, care poate transporta patru pasageri, de către Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA.

“Adevăratul nostru obiectiv este să realizăm o soluţie de transport în oraşe şi în jurul acestora”, a spus Adcock.

Taxiurile pot zbura cu 150 de mile pe oră (240 km pe oră) pe distanţe de până la 100 de kilometri, la un preţ entry level între 3 şi 4 dolari pe milă de pasager.

În New York City, de exemplu, călătoria de 17 mile de la Aeroportul Internaţional John F. Kennedy până în Manhattan ar costa între 50 şi 70 de dolari şi ar dura aproximativ cinci până la şapte minute, faţă de 60 până la 90 de minute cu maşina.

În timp ce experţii estimează că piaţa eVTOL va valora miliarde în următorul deceniu, nu este de aşteptat să câştige bani imediat şi calendarul aprobării de către autorităţile de reglementare rămâne incert.

Pe măsură ce piaţa se încălzeşte, la fel şi concurenţa. În prezent, Archer este implicată într-o bătălie juridică cu compania Wisk Aero, concurentă susţinută de Boeing, care o acuză că a sustras secrete comerciale şi a încălcat brevetele sale.

Articole similare

Dacia va prezenta la Salonul Auto de la Geneva 2024 trei premiere mondiale

Mihai Morcovescu

Duster facelift, transformat în Duster Commercial pentru nevoi de business

Florin Amariei

Uber a ajuns la 5 miliarde de călătorii

Filip Sîrbu

Leave a Comment