AUTOpro
Romania my love Stiri

ACAROM: Industria auto, cu sprijinul IGSU, susține repararea a 50 de ventilatoare medicale

Industria auto - angajați asamblare

La inițiativa Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) și a Parteneriatului Auto Român, industria auto – constructori și furnizori1 – direcționează fonduri pentru repunerea în funcțiune a 50 de ventilatoare medicale.

Scoase din uz, ventilatoarele au fost identificate și colectate din diverse unități medicale de către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență (IGSU).

DSU va coordona întreaga activitate de reparație a celor 50 de aparate medicale din cele 190, urmând ca acestea să fie redistribuite în unitățile medicale angrenate în lupta cu noul Coronavirus.

Încă de la debutul crizei sanitare generată de COVID – 19, industria auto s-a mobilizat în cadrul grupului de lucru, Parteneriatul Auto Român prin diverse inițiative de solidaritate.

Fiecare companie a întreprins acțiuni de responsabilitate socială și solidaritate în comunitățile în care își desfășoară activitatea sau la scară națională, în completarea necesarului logistic și sanitar identificat de către autoritățile naționale. Au pus la dispoziție flote de mașini pentru personalul medical și auxiliar, au donat măști și echipamente sanitare de protecție, au organizat strângere de fonduri și direcționat fonduri către ONG-uri, au creat platforme digitale de educație pentru copii și au venit în sprijinul unor familii aflate în dificultate prin donarea și livrarea hranei la domiciliu.

În paralel, Parteneriatul Auto Român, prin intermediul ACAROM și în directă corelare cu autoritățile naționale, caută să identifice soluții de creștere a capacităților de producție pentru măști textile, viziere, soluții dezinfectante și piese pentru ventilatoare.

Articole similare

DS Automobiles va deveni mai „verde”

Filip Sîrbu

Washington gata de viitorul driverless

Filip Sîrbu

Ford România a donat trei vehicule EcoSport ca material didactic pentru elevii și studenții craioveni

Filip Sîrbu

Leave a Comment