AUTOpro
Stiri

ACEA: Scădere a înmatriculărilor de automobile în România

Piata auto Marea Britanie

Statistica Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) arată că în luna martie au fost înmatriculate în România 6.654 de autoturisme noi, în scădere cu 32,2% faţă de perioada similară a anului trecut.

Potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor Auto (APIA), care citează datele Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), după ce în primele două luni ale anului 2020 s-au consemnat scăderi relativ moderate (-7,5% în ianuarie şi -7,4% în februarie), în luna martie s-a înregistrat o scădere „dramatică” de 55,1 %, inclusiv ca urmare a măsurilor necesare adoptate pentru limitarea efectelor pandemiei COVID-19 care, începând cu mijlocul lunii martie, a consemnat şi oprirea unor facilităţi de producţie.

Datele statistice sunt valabile pentru state membre ale Uniunii Europene şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

“Pe regiuni ale UE 27, Europa de Vest (EU 14) înregistrează o scădere extrem de mare, respectiv de 57,0%, în timp ce Europa Centrală şi de Est (EU 12), una ceva mai mică, de 38,2%. Cele mai mari scăderi procentuale în luna martie, comparativ cu luna similara a anului precedent, s-au înregistrat în Italia -85,4, Franţa – 72,2%, Spania -69,3 %, Austria -66,7%. În acest context defavorabil, România consemnează o scădere de 32,2% în luna martie şi 2,9% pe primul trimestru al acestui an. Ca urmare a acestor evoluţii, după primele 3 luni din acest an, pe ansamblul Europei rezultă o scădere generală de 27,1% din care în UE 27, -25,6% (-26,4% în EU 14 şi -18,7% în EU 12)”, arată APIA.

Articole similare

Dilema producătorilor auto: comercializează SUV-uri și plătesc penalități sau restricționează vânzările

Robert Stan

BYD Shark, primul pick-up electrificat din istoria mărcii: 436 CP și 100 km autonomie electrică (VIDEO)

Mihai Morcovescu

EXCLUSIV – Cum se descurcă ChatGPT în Peugeot și ce versiune a acestuia este integrată (VIDEO)

Darius Pana

Leave a Comment