AUTOpro
Inside story Stiri

Noul DS 4! Spirit avangardist în formă de crossover

Noul DS 4, al patrulea model al mărcii franceze guvernată de eleganță, inovare și confort, a fost prezentat oficial astăzi. Acesta este un crossover care, la prima vedere, pare să lupte direct cu nișa pe care Lexus o satisfăcea până acum.

Compania, însă, a început cu precizarea că această nouă mașină este un model care nu poate fi reciprocat de un alt constructor auto.

DS este un brand profitabil pentru Citroen și continuă să găsească clienți în jurul lumii, chiar dacă pandemia a cauzat multiple probleme lanțului economic global.

„DS 4 a fost conceput pentru a redefini segmentul de crossover premium. Automobilul se adresează clienților care sunt atrași de două forme moderne: SUV-ul coupe și tradiționalul hatchback. Toate deciziile pe care le-am luat în privința lui DS 4 reflectă această dorință a clienților noștri”, a spus Marion David, director de produs la DS.

Noul DS 4 – exterior îndrăzneț

DS 4 are proporții de-a dreptul remarcabile. Lungimea de 4,4 metri, lățimea de 1,83 metri și înălțimea de 1,47 metri îl plasează clar în segmentul crossver și-i conferă acestuia ceea ce majoritatea clienților din prezent cer de la constructorii auto.

Thierry Metroz, director de design la DS, a explicat în cadrul prezentării că prioritatea numărul unu a fost să se lucreze cot la cot cu inginerii pentru a se putea crea platforma tehnică ideală. „Când am început procesul creativ, marja de manevră pe care am avut-o în conceperea unui nou concept a fost incredibilă. Inspirată de conceptul DS AERO SPORT LOUNGE, silueta este unică în segment cu proporții care nu au mai fost văzute până acum. Conturul este atletic, foarte musculos, compact și stă pe roți foarte mari. DS 4 se dovedește a fi aerodinamic, eficient și carismatic dintr-o singură privire”, a precizat Metroz.

Fața lui DS 4 este caracterizată de o nouă semnătură unică. Farurile foarte subțiri ale proiectorului sunt dotate cu sistemul DS MATRIX LED VISION care combină matricea și iluminatul direcțional. Acestea sunt completate de lumini de zi care sunt alcătuite din două linii de LED-uri pe fiecare parte (98 de LED-uri în total). DS WINGS leagă farurile de grila. În funcție de versiune, aceasta este alcătuită din două părți cu motive de vârf de diamant, în dimensiuni gradate, care se evidențiază într-o grilă tridimensională.

Profilul combină fluiditatea și liniile ascuțite. Mânerele ușilor montate la culoare sunt prevăzute cu suprafețe sculptate pe laterale. Raportul dintre caroserie și roțile cu dimensiune generoasă provine de la conceptul DS AERO SPORT LOUNGE care afișează o prezență impunătoare și unică.

Spatele lui DS 4 este marcat de acoperișul care se întinde foarte jos pe o lunetă cu înclinare puternică, cu o serigrafie…

Vezi informațiile complete pe 4×4.ro!

Articole similare

Primul Opel Insignia Grand Sport a părăsit linia de asamblare

Filip Sîrbu

CEO-ul grupului Stellantis spune că bateriile mașinilor electrice sunt prea grele

Mihai Morcovescu

Polițele RCA emise de Euroins expiră pe 7 decembrie. Cât costă să-ți faci o nouă asigurare?

Mihai Morcovescu

Leave a Comment