AUTOpro
Inside story

Siguranță în mobilitate și consum mai bun. Pirelli introduce Cinturato AS SF2

Pirelli a prezentat astăzi Cinturato All Season SF2 (Cinturato AS SF2), o actualizare menită a îndeplini cele mai capricioase pretenții ale șoferilor care trăiesc în zone ce permit utilizarea unor astfel de cauciucuri.

Conform companiei, Cinturato AS SF2 îndeplinește toate criteriile necesare pentru ca siguranță să poată fi obținută în orice anotimp și, mai important, să poată fi încadrat în limitele prestabilite de legislația europeană și cea națională în domeniu.

Francesco Sala a anunțat dublarea capacității de producție, punându-se accent pe sustenabilitate și protejarea mediului înconjurător, odată cu prezentarea noii anvelope.

Acesta a mai arătat că piața pneurilor a scăzut cu 16% din cauza pandemiei, dar se anticipează o creștere grație a trei trenduri: electrificarea mașinilor, preferințele pentru SUV-uri și dorința pentru comerț electronic a celor care vor cumpărături mult mai ușoare.

Aldo Nicotera a punctat suplimentar și a arătat că piața all-season e în creștere și va rămâne pe acest trend pentru că mobilitatea e necesară cu precădere în zonele urbane. Cele mai populare țari pentru all-season sunt Germania, Franța și Spania.

Cinturato AS SF2 – mărimi și caracteristici principale

„Clienții nu vor să se gândească prea mult la cauciucuri și nevoia de a le schimba în funcție de vreme, de aceea Pirelli are soluția: Cinturato , noua gamă disponibilă în dimensiuni de la 15” la 20”, a declarat Nicotera.

Așa cum a declarat și oficialul companiei, noua anvelopă Pirelli va fi disponibilă în numai puțin de 65 de mărimi, aceasta potrivindu-se cu ultimele modele de crossovere lansate și chiar cu sedanuri de mărime mijlocie.

Pe marginile lui Cinturato AS SF2 clienții vor putea regăsi simbolul M+S, dar și 3PMSF (Three-Peak Mountain Snowflake). Acest lucru indică performanța excelentă a anvelopei chiar și în condiții de iarnă și certifică conformitatea cu legislația europeană prin teste specifice. Cel mai recent membru al familiei Cinturato este ideal pentru șoferii care își folosesc în primul rând mașinile în orașe, nu locuiesc în zone montane, conduc în general pe vreme temperată și parcurg în jur de 25.000 de kilometri pe an. Designul și compoziția unei anvelope pentru toate anotimpurile asigură un echilibru precis care funcționează bine atât la temperaturi scăzute și ridicate, cât și pe asfaltul umed și uscat, oferind performanțe generale bune și un grad larg de versatilitate.

Dekra a testat pneurile și le-a acordat distincția primară pentru siguranță și sustenabilitate. Mai mult, TUV SUD a acordat calificativul Performance Mark care stabilește ca noul pneu este nu doar util și de bază în mai multe situații, dar îndeplinește și criteriile necesare pentru zgomot scăzut și sustenabilitate.

Cinturato AS SF2, o îmbunătățire clară

În comparație cu predecesorul său, Cinturato All Season Plus, frânarea pe uscat este îmbunătățită cu 3,5 metri, iar frânarea pe asfalt umed este îmbunătățită cu aproximativ 2 metri. Performanța față de versiunea anterioară a anvelopei este îmbunătățită și pe zăpadă, atât când vine vorba de stabilitatea pe drum și frânarea, unde s-a câștigat aproximativ 1 metru.

Performanța la frânare în diferite condiții de condus și vreme este posibilă datorită designului compus și al benzii de rulare a acestui anvelopă, care se adaptează automat diferitelor vârfuri de temperatură din vară și iarnă pentru a asigura o mobilitate sigură. În condiții de iarnă, cu temperaturi scăzute, canelurile de pe banda de rulare rămân deschise, pentru a asigura o frânare mai bună pe zăpadă, în timp ce se închid la frânare în condiții umede și uscate, consolidând blocurile benzii de rulare și generând o aderență mai bună pe suprafața drumului.

Acest sistem adaptiv provine din tehnologia 3D pe canelurile modelului benzii de rulare, care se închid ori de câte ori nu este zăpadă, transformând un model al benzii de rulare de iarnă într-o anvelopă de vară – și permițând un control mai bun al vehiculului în condiții normale ude și uscate.

Nico Rosberg a testat noile pneuri folosind un MINI SE și a arătat că acestea sunt capabile să răspundă fără probleme la mai multe condiții de vreme.

Acest moment al prezentării a marcat și faptul că aceste pneuri sunt potrivite și mașinilor electrice. Rezistența la rulare mai mică înseamnă un consum mai bun de combustibil și o autonomie crescută pentru mașinile electrice echipate cu anvelope cu specificații Elect. Toate acestea au beneficii în ceea ce privește sustenabilitatea mediului. AS SF2 îndeplinește 100% din condițiile prestabilite pentru categoria B.

Întrebați fiind de AUTOpro când va fi disponibil noul Cinturato AS SF2 în România și cât va costa, Pirelli a confirmat pentru publicația noastră ca pneul va putea fi echipat cel mai devreme în toamna lui 2021. Prețul pentru țara noastră, însă, nu a fost dezvăluit. Preconizăm, însă, poziționarea acestuia în segmentul valoric 400-700 de lei, având în vedere că predecesorul Pirelli Cinturator AS Plus poate fi cumpărat acum cu sume cuprinse între 350 și 600 de lei per anvelopă.

Mai mult, AS SF2 va fi prezent pe mai multe modele ale unor mărci europene în curând, avand in vedere că testele continuă în acest moment cu partenerii interesați. Brandurile care vor adopta aceste pneuri vor fi anunțate în curând.

Bugetul R&D al Pirelli a fost de peste 200 de milioane de euro, dar compania nu a vrut să precizeze exact ce sumă a fost injectată în lansarea acestui nou pneu. Au precizat, însă, că apariția AS SF2 a fost posibilă mulțumită timpului de peste 2 ani petrecut pentru implementare, testare și producție.

Articole similare

Grupul PSA şi ONG-urile T&E şi FNE comunică oficial consumul real pe durata utilizării pentru autovehiculele Peugeot, Citroën şi DS

administrator_autopromag

Start vânzări Dacia Spring

Dan Vardie

Premiera: Noua Dacia Duster!

administrator_autopromag

Leave a Comment