AUTOpro
Extra

Service-urile vor să-și aranjeze monopol pe banii asiguraților

Pe masa deputaților din Comisia de Transporturi se află un proiect de lege care, dacă va deveni act normativ, va crea un nou monopol în piețele financiare din România. Proprietarii de service-uri, principalii susținători ai acestui proiect, propun înființarea unui organism care să preia activitatea de evaluare a daunelor auto de la companiile de asigurare, de la brokeri și de la asociațiile profesionale deja existente pe piață. O consecință certă a înființării acestui organism ar fi creșterea primelor de asigurare.

Un proiect de lege aflat în discuție la o comisie a Camerei Deputaților va genera o creștere a prețului asigurărilor auto, în situația în care va fi aprobat.

Citiţi detalii pe Capital.ro

Articole similare

Se conturează un nou gigant în România: Oligarhul Boris Mints, la primul pas spre achiziţia Immofinanz

Noul Volvo XC60 surprins camuflat

Filip Sîrbu

Seria 5 GT se va transforma în Seria 6 GT

Filip Sîrbu

1 comment

Bogdan 07/04/2015 at 11:50 AM

Ar fi normal ca cei care fac evaluorile de daune sa fie separati de societatile de asigurari si de service.
Scopul lor ar trebui sa fie evaluarea avariei si a solutiei de reparatie din punct de vedere:
– al sigurantei;
– al faptului ca cel care face reparatia are cunostintele, personalul si echipamentele sa restaureze nivelul de siguranta al vehiculului.
Acest lucru ar fi necesar pentru a reduce numarul mare de decese datorate accidentelor de circulatie, o consecinta a multor reparatii facute de catre asiguratori pe criteriul “ieftin”, la unitati de reparatie care nu au nici documentatie, nici personal si nici echipamente cu care sa faca diverse reparatii.
Atat timp cat sistemul bonus / malus functioneaza, depinde de fiecare sofer cat va plati pe asigurare.

Reply

Leave a Comment