AUTOpro
Extra

11 automobile și personalități premiate la prima ediție a Galei Premiilor AUTOpro

București 25 Martie 2016. GALA Premiilor Revistei AUTOpro aflată la prima ediție în 2016 reprezintă un nou pas spre normalitate în presa auto din țara noastră. Evenimentul, găzduit de Hotel Hilton din București, a recompensat cele mai importante contribuții la dezvoltarea fenomenului auto în România în anul precedent, conform noilor perspective care guvernează astăzi industria auto mondială: Green, Autonomus Driving, Connected și Car Sharing.

Logo Landscape Alpha Bank

Ediția 2016 a Galei Premiilor AUTOpro care se înscrie în noua linie editorială a revistei a fost realizată cu susținerea partenerilor principali Alpha Bank și Groupama Asigurări, precum și de către AUTO Italia, Trust Motors, Kiarom auto, Opel România și Renault Comercial Roumanie. Entertainmentul a fost asigurat de trupa de dans Frontline Crew, iar prezentator a fost Radu Constantinescu, Europa FM.
Premiile AUTOpro au fost oferite de către echipa editorială a revistei împreună cu cei mai importanți dintre colaboratorii săi: Emanuel Nastasă, Stelian Damov, Robert Stan, Andrei Dimulescu, Adrian Drăgan (redactor șef) și Dan Vardie (președinte).
„Lansarea celei de III-a generații AUTOpro ne-a dat ocazia introducerii premiilor AUTOpro realizate prin aceiași cheie conceptuală. Revista noastră este prima publicație care abordează lumea auto printr-o perspectivă atât de modernă, disruptivă. AUTOpro este prima revistă auto care încearcă să prevadă tendințele viitoare astfel încât cititorii noștri să știe azi ce va conta mâine în lumea auto. Este probabil cel mai de avangardă proiect din presa auto mondială. ” – Dan Vardie
Premiile pentru automobilele câștigătoare, au fost acordate conform noii împărțiri a automobilelor pe clase realizată de AUTOpro, mult mai apropiată de nivelul de înțelegere și percepție a utilizatorului final, o împărțire care ține cont de orientarea practică mașinilor atât din punctul de vedere al dimenisunilor, cât și al propulsiei sau echipării specifice.
Câștigător al clasei „City Car” este noul FIAT 500, un model care iese în evidență printre automobilele de oraș prin combinația între stilul retro și tehnologia de ultimă oră. Noul OPEL ASTRA este câștigător al clasei „Comapact Car” – un model care are deja numeroase premii la nivel național și internațional, printre care și pe cel de „Mașina Anului 2016 în România” fiind și finalist în competiția europeană AutoBEST, din al cărui juriu internațional fac parte revista AUTOpro și Dan Vardie. SKODA SUPERB s-a impus în categoria „Family Car”, o categorie ce reunește automobile din clasele medie și mare ce pot fi considerate generic „de familie”, Mitsubishi Outlander PHEV a fost desemant câștigător al categoeriei „Electric & Plug-in” grație modului practic în care acest SUV integrează tehnologiile moderne, iar TOYOTA AURIS HYBRID TOURING SPORTS a câștigat la categoria „Estate Car” – fiind de asemenea un break practic, modern cu propusie hibridă.
CITROEN GRAND C4 PICASSO a primit premiul pentru câștigarea categoriei „MPV”.
“Suntem onorați să primim acest premiu (Best MPV – Grand C4 Picasso) mai ales că vine din partea AUTOpro, decanul de vârstă al presei auto din România. Este întotdeauna reconfortant când valoarea unui produs, lider european al segmenului său, este recunoscută și apreciată de specialiști. Sperăm ca Citroen Grand C4 Picasso să se bucure și în România de succesul pe care îl are peste hotare și să îi facă fericiți și pe românii cu familie numeroasă. Considerăm că premiul obținut la Gala AUTOpro ne va ajuta în acest demers ” a declarat dl. Viorel Eremia director de marcă Citroen.
La categoria „Crossover” s-a impus noul KIA SPORTAGE, lasat de curând în România.
„Multumim întregului colectiv AUTOpro pentru premiul primit, apreciind astfel extraordinarul efort făcut de producatorul Kia Motors de a se adapta la noile tehnologii și cerințe ale exigentului client european în general și celui din România, în particular. Un autovehicul de succes cu o istorie de peste 20 de ani. Anul acesta Kia Motors serbează 7 ani de la lansarea programului prin care toate autovehiculele Kia au 7 ani garanție, integrală și transmisibilă, unic în toată piața auto din lume. Mulțumim tuturor clientilor Kia Sportage, care au devenit ambasadorii brandului Kia, reprezentând cele mai bune dovezi ale calității și fiabilității mașinilor fabricate de producătorul coreean. Mulțumim, de asemenea, tuturor celor care lucrează în rețeaua Kia din România, eforturile lor făcând posibile impresionante cifre de vânzări și de satisfacție a clienților pentru 2 ani la rând.” Dan Chitaru, Președinte CEO KIA Romauto.
La clasa atomobilelor din categoria „Sport/Coupe/Cabrio” s-a impus noul HONDA CIVIC TYPE R, la clasa „Premium” stilul britanic al noului JAGUAR XF i-a adus cele mai multe voturi, iar în categoria „Luxury Car” victoria i-a revenit modelului MERCEDES MAYBACH.
Marele câștigător al premiului „BEST of AUTOpro” este noul RENAULT KADJAR care s-a impus și în categoria „SUV” și al cărui design poartă semnătura românului Victor Sfiazof, un nume aflat și el printre premianții Galei AUTOpro 2016.
Jean Philippe Salar – Director General al Centrului de design Renault din România: „Suntem mandri pentru echipa noastra de design si vedem ca munca depusa de-a lungul aniilor este recunoscuta si ne incurajeaza sa continuam sa desenam noi modele de succes.Premiul acordat lui Victor Sfiazof dovedeste ca talentul nu are frontiere si incurajam viitorii designeri romani sa-i urmeze exemplul”.

Logo Groupama RGB

A doua parte a serii a fost desemnată decernării premiilor speciale AUTOpro:
Premiul OUTSTANDING ACHIEVEMENT AWARD – câștigător Constantin Aur pentru finalizarea proiectului Academiei Titi AUR ce include noul complex destinat programelor de conducere defensivă și competițiilor sportive. Iar premiul MOTORSPORT AWARD – a revenit Cupei Dacia, o competiție monomarcă destinată piloților debutanți, dar și celor cu bugete modeste, ajunsă la cel de-al 10-lea an de activitate. Succesul acestei reţete a fost unul atât de mare încât Cupa Dacia a devenit pepiniera marilor campioni, mulțumită eforturilor marelui campion George Grigorescu.
AUTOpro Best Friend – a revenit dlui Dan Chitaru, Director General al Kia România, unul dintre cei care a înțeles rolul pe care presa auto îl are în industria și comerțul cu automobile.
„Sunt onorat de acest premiu și mulțumesc redacției Auto Pro și domnului Dan Vardie, în special, pentru anii în care, în ciuda suișurilor și coborâșurilor pieței auto din România, am beneficiat de experiența și informațiile la zi, precum și de profesionalismul jurnaliștilor din această redacție. Mulțumesc încă odată faptului că, în ciuda diverselor provocări ale pieței auto și media din România din ultimii ani, relația noastră a fost autentică, constructivă, transparentă, având privilegiul de a fi părtaș la multe momente unice alaturi de AUTOpro și domnul Dan Vardie.” Dan Chitaru, Președinte CEO Kia România
Premiul pentru cea mai bună campanie de publcitate Car ad of the Year – a revenit spotului video cu noul Audi A4, iar premiul pentru siguranță, Best Safety Award – a revenit noului VOLVO XC90, în timp ce premiul pentru Best Connected a revenit noii DACIA DUSTER CONNECTED BY ORANGE. Premiul pentru Autonomous Driving – a revenit noului BMW Seria 7, cea mai avansată limuzină la acest capitol, prin sistemul Driving Assistant Plus. BMW România a mai primit și premiul special „Social Media Award”.
Premiul pentru cea mai bună idee a anului, Best Idea of the Year – a revenit lui Victor Sfiazof/ designer Renault Kadjar. AUTOpro își propune să premieze marile realizări ale industriei auto, iar atunci când printre autorii acestora se află și români, satisfacția este de două ori mai mare. Victor Sfiazov a intrat prin designul de succes al lui Renault Kadjar în exclusivista lume a celor mai mari designeri auto.
Premiul pentru PR-ul anului, PR Of The Year – a revenit dnei. Mălina Dragu, PR manager Opel România, un exemplu despre cum o comunicare profesionistă și corectă poate reprezinenta cheia succesului.
Car Sharing Award – a revenit primei companii de car sharing din România, Pony Car Sharing ce operează deocamdată la Cluj-Napoca. Best Dealer Award a revenit Autoklass, distribuitor Mercedes Benzi și Smart.
Premiul Best Insurer Award a revenit Groupama Asigurări care deţine reţeta optimă pentru câteva cerinţe vitale în acest segment: rapiditate, proactivitate, calitate şi profesionalism. Imaginea pe care şi-a construit-o are la bază o filozofie sănătoasă şi infailibilă”.

Premiul pentru categoria, Manager of the year ––a revenit dlui. Narcis Ghiță – CEO Autoitalia.
„Mulțumesc întregii echipe Autopro pentru această distincție! Este adevărat, la venirea mea în companie am descoperit multe lucruri care trebuiau îmbunătățite și, iată că, într-un an și jumătate, am reușit să ne poziționăm cu toate mărcile din portofoliu în top 10 creșteri auto în România. Mă onorează să primesc acestă recunoaștere, pe care o dedic deopotrivă și echipei mele din Auto Italia. Totodată, le mulțumesc și acționarilor noștri pentru încrederea acordată.” Narcis Ghiță, CEO AutoItalia Group.
Premiul MotorClasic Magazin Award – a revenit tripeletei Gabriel Bălan/Bogdan Coconoiu/ Costel Racu autori a două performanțe istorice: participarea în premieră pentru un echipaj românesc la London-Brighton Veteran Car Run cu un automobil Oldsmobile din 1904, precum și temerara cursă solitară de peste 4000km pe ruta București-Monte Carlo și retur cu n Ford V8 din 1935, în memoria primului și deocamdată unicului succes românesc în Raliul Monte Carlo, reușit de Petre Cristea, Ionel Zamfirescu și mecanicul Gogu Constantinescu cu exact 80 de ani în urmă.

Articole similare

Exclusiv!! Porsche 911 GT2 surprins în teste pe Nurbugring

Filip Sîrbu

Exclusiv! Toyota Tundra facelift surprinsă în teste!

Filip Sîrbu

Exclusiv! Bmw i3 facelift surprins în teste

Filip Sîrbu

Leave a Comment