AUTOpro
Generale Green car Stiri

MG lansează noul SUV electric ES5, înlocuitorul versiunii cu emisii zero a lui ZS

MG Motor, brandul deținut de grupul chinez SAIC, a dezvăluit noul SUV complet electric ES5, înlocuitorul versiunii cu emisii zero a modelului ZS.

Noul model cu emisii zero promite o autonomie de până la 525 de kilometri conform standardelor CLTC. Debutul european este planificat pentru anul viitor.

Noul MG ES5 este construit pe aceeași arhitectură ca MG 4

MG

MG ZS tocmai a primit o nouă generație, însă a devenit un model exclusiv hibrid, asta deoarece chinezii au renunțat la opțiunea complet electrică. În loc să adopte un design similar pentru succesorul acestuia, compania a ales să lanseze un model complet diferit.

Denumit ES5, acesta a fost lansat inițial pe piața din China, însă începând de anul viitor va ajunge și pe alte piețe precum Europa, Marea Britanie și Australia.

ES5 este construit pe aceeași platformă MSP (Modular Scalable Platform) ca hatchback-ul cu emisii zero MG 4. Are o lungime de 4.476 mm (+162 mm față de vechiul ZS electric), în timp ce ampatamentul a fost mărit la 2.730 mm. , ceea ce aduce un plus de spațiu în interior.

ES5 oferă 170 CP și 525 km autonomie

Din punct de vedere estetic, ES5 adoptă un design modern, cu câteva elemente comune care se regăsesc și pe MG4. Este vorba despre faruri LED înguste, și stopuri care integrează aceeași tehnologie. Acestea sunt legate printr-o bandă luminoasă, care încorporează sigla mărcii MG. Pentru că este un model electric, grila frontală a dispărut.

La interior, noul ES5 a primit un volan sportiv teșit în partea inferioară, un instrumentar de bord digital și un ecran multimedia de mari dimensiuni, alături de o consolă centrală „plutitoare”.

SUV-ul compact ES5 folosește un motor electric montat pe puntea spate, care livrează 170 CP și un cuplu de 250 Nm. Acesta primește energie de la o baterie de 62,2 kWh, care asigură o autonomie maximă de până la 525 de kilometri, conform ciclului de testare CLTC.

După cum am precizat, noul ES5 va debuta în 2025 și pe piața europeană. Aici va concura cu SUV-uri subcompacte similare precum KIA EV4 și Peugeot E-2008.

Sursa: MG via Carscoops

Articole similare

CEO-ul Stellantis, îngrijorat de accesibilitatea EV-urilor

Florin Amariei

Dubrovnik, Croatia, Travel Guide: Where to Stay, Eat, Drink

Mihai Predescu

ACEA: pe o piață europeană în scădere, Dacia a vândut în 2022 cu 14% mai mult decât în 2021

Mihai Morcovescu