AUTOpro
Generale Stiri

Volkswagen dă startul vânzărilor pentru Golf 8 facelift cu o ediție aniversară Edition 50

Reprezentanții Volkswagen au anunțat că au fost deschise oficial listele de precomenzi pentru noul Golf 8 facelift, care are un preț de pornire de aproximativ 27.200 de euro în Germania.

În același timp, constructorul german aniversează 50 de ani a modelului său de clasă compactă cu o ediție specială.

Ediția aniversară Volkswagen Golf 8 facelift Edition 50 costă de la 36.820 de euro

Volkswagen

Noul VW Golf 8 facelift este disponibil pentru precomandă pe mai multe piețe din Europa. Modelul este oferit în trei niveluri de echipare – Golf, Life și Style – și patru motorizări pe benzină.

Pentru început gama include un motor TSI de 1,0 litru și 115 CP și o unitate TSI de 1,5 litri și 150 CP. Ambele sunt conectate la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Din ofertă mai fac parte două propulsoare electrificate cu sistem mild-hybrid la 48 de volți. Este vorba despre un eTSI de 1,0 litru și 115 CP și un eTSI de 1,5 litri și 150 CP. Acestea pot fi asociate unei transmisii automate DSG cu 7 trepte.

Volkswagen aniversează anul acesta 50 de ani de la lansarea primei generații Golf. Cu această ocazie, producătorul din Wolfsburg a lansat o ediție specială denumită sugestiv Edition 50. Modelul aniversar are la bază echiparea de top Style, care include, între altele, o bandă iluminată orizontală la nivelul grilei, o siglă VW iluminată, jante de 18 inch și embleme tridimensionale cu inscripția „50”, care se regăsesc pe montanții B.

La interior regăsim aceleași logo-uri Edition 50 pe volan și pe praguri, precum și pedalier din oțel inoxidabil și un plafon negru. Pe lista cu dotări se regăsesc sistemul multimedia Discover, acces „keyless” și asistent vocal inteligent. În plus, această ediție este disponibilă și cu pachetul Plus, care oferă faruri LED Matrix IQ Light, o trapă panoramică și un display Heads-Up.

Noua ediție specială Volkswagen Golf Edition 50 este disponibilă cu mai multe versiuni de motorizări, inclusiv cea de 1,5 litri TSI de 150 CP.

Noul Volkswagen Golf facelift are în Germania un preț de pornire de 27.180 de euro. Versiunea break (Variant) pornește de la 28.280 de euro. Ediția aniversară Edition 50 costă pe piața germană de la 36.820 de euro.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

Dacia a deschis comenzile pentru noul Spring. Modelul electric costă de la 10.990 de euro

Mihai Morcovescu

Fiat prezintă noul 600 Hybrid: emisii de CO2 mai mici cu 15%

Mihai Morcovescu

Vânzările Tesla, în plin avânt în China și Coreea de Sud

Robert Stan