AUTOpro
Generale Romania my love

Update – Cel mai rapid si mai puternic Corvette din istorie, ZR1

La debutul global al modelului ZR1 de la Salonul Auto de la Dubai, inginerul șef de la Corvette, Tadge Juechter, a declarat pentru americanii de la Road & Track, ca Chevrolet  va incerca sa sparga bariera de sapte minute inregstrata pe circuit.Corvette-ZR1-Nurburgring-1Juecther a dezvaluit ca Chevrolet avea doar o singura zi pentru a stabili un tur de circuit la Nurburgring unde au fost testate mai multe prototipuri ZR1, in urma cu cateva luni. Compania a ales sa utilizeze atunci un model Camaro ZL1 1LE in acea zi, deoarece dezvoltarea sa era gata inaintea lui ZR1. Masina a inregistrat un timp de 7:16.04.

Cu zestrea tehnica avansata a lui ZR1, adica V8-ul supercharged, ce dezvolta 755 CP, pot exista  premise pentru spargerea barierei de sub 7 minute.

Vechea generatie a lui ZR1 a inregistrat cel mai bun timp al sau cu  7: 19,63 pe circuit in 2011 iar acum noul ZR1 va beneficia de anvelopele Michelin Pilot Sport Cup 2. Un tur de sub-sapte minute ar fi si mai rapid decat cel inregistrat de modelul Dodge Viper ACR.Corvette-ZR1-Nurburgring-4

Articole similare

Honda E este numele primului model full-electric din gama constructorului japonez

Dragos Baltateanu

Peugeot va lansa până în 2025 cinci noi versiuni complet electrice ale actualelor modele

Mihai Morcovescu

Corespondență în exclusivitate de la Detroit

Filip Sîrbu

Leave a Comment