AUTOpro
Generale Romania my love

Update – Cel mai rapid si mai puternic Corvette din istorie, ZR1

La debutul global al modelului ZR1 de la Salonul Auto de la Dubai, inginerul șef de la Corvette, Tadge Juechter, a declarat pentru americanii de la Road & Track, ca Chevrolet  va incerca sa sparga bariera de sapte minute inregstrata pe circuit.Corvette-ZR1-Nurburgring-1Juecther a dezvaluit ca Chevrolet avea doar o singura zi pentru a stabili un tur de circuit la Nurburgring unde au fost testate mai multe prototipuri ZR1, in urma cu cateva luni. Compania a ales sa utilizeze atunci un model Camaro ZL1 1LE in acea zi, deoarece dezvoltarea sa era gata inaintea lui ZR1. Masina a inregistrat un timp de 7:16.04.

Cu zestrea tehnica avansata a lui ZR1, adica V8-ul supercharged, ce dezvolta 755 CP, pot exista  premise pentru spargerea barierei de sub 7 minute.

Vechea generatie a lui ZR1 a inregistrat cel mai bun timp al sau cu  7: 19,63 pe circuit in 2011 iar acum noul ZR1 va beneficia de anvelopele Michelin Pilot Sport Cup 2. Un tur de sub-sapte minute ar fi si mai rapid decat cel inregistrat de modelul Dodge Viper ACR.Corvette-ZR1-Nurburgring-4

Articole similare

BMW se gândește la stația viitorului

Filip Sîrbu

Ford investește 500 milioane de dolari în start-up-ul Rivian, producător de vehicule electrice

Dragos Baltateanu

CEO-ul Ford Mark Fields va fi înlocuit

Filip Sîrbu

Leave a Comment