AUTOpro
Generale Green car Stiri

Toyota Prius facelift a fost prezentată la Salonul Auto de la Geneva

Toyota a adus la Geneva versiunea cu facelift a modelului hibrid Prius. Noul model poate fi acum comandat și cu tracțiune integrală AWD-i ca dotare opțională.

Prezentată inițial pe piața nord-americană, acolo unde modelului Toyota Prius este extrem de popular, versiunea cu facelift a venit oficial și în Europa.

Prius este cel mai popular automobil cu sistem de propulsie hibrid din lume, iar Toyota a operat o serie de modificări la nivel de design și dotări. Cea mai importată modificare este posibilitatea de a opta pentru o versiune cu tracțiune integrală cu sistem Hybrid AWD-i.

Un motor electric acționează roțile de pe puntea spate atunci când aderența este scăzută, oferind celui de la volan un plus de siguranță la rularea pe zăpadă, gheață sau suprafețe ude. Sistemul intră în funcțiune automat la plecarea de pe loc până la viteza de 10 km/oră. De asemenea, poate interveni între 10 și 70 km/oră dacă senzorii de pe puntea spate detectează pierderea aderenței.

Tracțiunea integrală AWD-i este disponibilă ca opțiune pentru modelului Prius facelift. Modelul folosește același sistem de propulsie format dintr-un motor pe benzină de 1.8 litri VVT-i în ciclu Atkinson și motor electric.

Toyota a mai adăugat o serie de culori noi pentru caroserie pentru a face modelului mai atractiv și pentru clienții europeni. Toyota spune că Prius Hybrid facelift are o cifră de 99 g/km ca emisii de CO2, iar consumul măsurat conform noului standard WLPT este de 4.4 litri/100 km.

Articole similare

The Best Hotels to Stay When Traveling in Europe

Mihai Predescu

Ferrari, marele învingător al „International Engine of the Year” 2019

Robert Stan

Peugeot 308 a fost ales Car Of The Year 2014 în Europa

Leave a Comment