AUTOpro
Eveniment Generale Stiri

Seat Ateca este câștigătorul premiului “AUTOBEST 2017”

Premiul, acordat de organizația AUTOBEST, care numără membri ai juriului din 31 de țări Europene, printre care și România, a fost acordat primului SUV din istorie al mărcii spaniole, Ateca, fiind de altfel și primul model SEAT care câștigă acest titlu, de la fondarea organizației în 2001 și până acum. Juriul a apreciat în mod special la acest model puternica imagine de marcă tipic spaniolă dată de cei de la SEAT noului SUV, dar și nouă abordare a pieței pionerată de spanioli.

Președintele-fondator al organizației, domnul Dan Vardie, a declarat: “Pentru prima dată, 4 dintre cei 5 finaliști ai competiției aparțin clasei SUV/Croosover. Acesta este un semn clar că juriul AUTOBEST nu este străin de schimbările prin care trece piața europeană. În plus, din nou pentru prima dată, două dintre automobilele finaliste vin cu tehnologie hibridă. Suntem de părere că, datorită problemelor cu care se confruntă motorul Diesel în momentul de față, tehnologiile hibride sunt capabile de a umple spațiul gol lăsat de o posibilă dispariție a motorului Diesel”.

Pe podium, Seat Ateca a fost urmat tot de nou veniți, mai exact de Peugeot 3008 și de Toyota C-HR. Juriul AUTOBEST a mai acordat și premiile SMARTBEST 2016, câștigat de Peugeot i-Cockpit, care echipează modelul 3008, care oferă o experiență cu totul și cu totul customizabilă și modernă pentru utilizator, SAFETYBEST 2016, câștigat de organizația EURO NCAP, și SPORTBEST 2016, câștigat de Alejandro Agag, CEO al Formula E Holdings.

Câștigătorii celorlalte categorii AUTOBEST, COMPANYBEST, MANBEST, ECOBEST și DESIGN au fost anunțați în cadrul Salonului Auto de la Paris din luna octombrie.

 

Articole similare

Ford Mondeo nu va mai fi produs în Europa

Florin Amariei

Ford vrea sa produca propriile baterii pentru masini electrice

Florin Amariei

Cupra împlinește 3 ani și lansează primul său model electric

Florin Amariei

Leave a Comment