AUTOpro
Generale Green car Stiri

Rivian R3 este un SUV electric de mici dimensiuni cu o autonomie de peste 480 de kilometri

La scurt timp după ce a dezvăluit noul SUV electric R2, producătorul american Rivian a lansat și un al doilea model, denumit R3.

Este vorba despre un crossover cu emisii zero și mai mic, și mai ieftin, care va avea și o versiune de performanță R3X.

Rivian R3 va debuta în 2026 și va fi mai ieftin decât R2

Rivian

La evenimentul de prezentare al noului R2, constructorul de peste Ocean a surprins asistența cu încă un crossover cu emisii zero. Botezat R3, acesta va fi poziționat în gamă sub fratele său mai mare.

Reprezentanții companiei nu au oferit foarte multe detalii despre noul lor crossover. Totuși, au precizat că acesta are un ampatament de 2.800 mm, cu 135 mm mai scurt decât cel al lui R2. De asemenea, atât R3, cât și R2 sunt dezvoltate pe aceeași arhitectură.

După cum se poate observa în fotografiile de față, noul SUV cu emisii zero Rivian pare mai degrabă un hatchback supraînălțat. Însă, din punct de vedere estetic, este identic cu celelalte modele din gamă, adoptând același limbaj de design specific mărcii americane. Acesta este caracterizat de elemente de protecție din plastic negru, mânere retractabile și o serie de accente negre.

Spre deosebire de majoritatea hatchback-urilor, R3 are geamuri spate detașabile, un „frunk”, dar și două torpedouri la interior. Clienții vor mai regăsi în habitaclu un instrumentar de bord digital, un ecran multimedia central de dimensiuni generoase și un plafon panoramic. În plus, ambele rânduri de scaune pot fi pliate la fel ca la R2.

Din punct de vedere tehnic, americanii spun că noul model Rivian va fi oferit cu două variante de baterii și că va avea o autonomie de peste 483 de kilometri. Totodată, vor exista configurații cu unul, cu două sau chiar cu trei motoare electrice. Aceasta va fi capabilă să sprinteze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde, la fel ca R2.

În același timp, R3 va avea și o versiune sportivă, denumită R3X. Aceasta primește un sistem de propulsie cu trei motoare, jante exclusive mai mari, spoilere specifice, accente portocalii și o gardă la sol mărită.

Noul Rivian R3 își va face debutul comercial în 2026 și va avea un preț mai mic decât cel al lui R2. Potrivit reprezentanților companiei, mașina va ajunge ulterior și la nivel global, ceea ce înseamnă că ar putea fi disponibilă și în Europa.

Sursa: Rivian

Articole similare

Skoda a dezvăluit primele schițe oficiale cu noua generație Superb. Debutul, pe 2 noiembrie

Serial Dacia Manifesto: exclusiv de la Paris despre noul material inovativ Starkle®, secretele eificienței ECO-G și ingenioasa soluție outdoor “bed on demand”

Daniel Costea

Germania va aloca 900 de milioane de euro pentru construirea de noi stații de încărcare

Mihai Morcovescu