AUTOpro
Generale Romania my love Stiri

Radu Necula este noul campion din Cupa Suzuki

 Cu victoria din Raliul Sibiului, Radu Necula și-a trecut în palmares titlul în Cupa Suzuki, competiția monomarcă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop în care se concurează cu modelul Swift Sport. Radu Necula este al cincilea campion al competiției, după Alex Mirea (2013), Alex Ardelean (2014), Vlad Cosma (2015) și Szabo Csongor (2016). 

 

Cu o diferență de doar trei puncte între Dănuț Budai și Radu Necula, Raliul Sibiului a fost decisiv în lupta pentru titlul din Cupa Suzuki. Ultima etapă a sezonului s-a desfășurat pe probele de asfalt din jurul orașului Sibiu, iar înaintea ultimei etape din Campionatul Național de Raliuri Dunlop trei piloți avea șanse la titlu în competiția monomarcă.

Dănuț Budai, liderul în Cupa Suzuki înaintea etapei de la Sibiu, a început raliul cu o victorie pe prima specială, dar Radu Necula s-a impus pe următoarele două și a terminat prima zi în postura de lider, cu un avans de 18,8 secunde. Bogdan Vrabie, cel de-al treilea pilot implicat în lupta pentru titlu a terminat primele 3 probe de fiecare dată cu cel de-al patrulea timp, ocupând această poziție și în clasamentul Cupei Suzuki, după Andrei Gârtofan.

În ziua a doua toți cei trei pretendenți la titlu au câștigat câte o probă specială în prima parte a zilei, diferența între Radu Necula și Bogdan Vrabie, aflat pe pozția a treia, fiind de doar 35 de secunde, între cei doi fiind Dănuț Budai, la 8 secunde față de lider.

Dănuț Budai a ieșit din luptă după abandonul de pe speciala a noua, iar Bogdan Vrabie, chiar dacă a mai câștigat alte 4 probe speciale, nu a reușit să se apropie de lider. Radu Necula s-a impus pe asfaltul de la Sibiu cu un avans de aproape o jumătate de minut și a devenit noul campion din Cupa Suzuki cu un total de 220 puncte.

Bogdan Vrabie a terminat pe locul secund, podiumul din Raliul Sibiului fiind completat de Andrei Gîrtofan. Cu punctele de la Sibiu, Bogdan Vrabie a urcat pe locul secund în clasamentul general al competiției monomarcă, cu 194 de puncte, la egalitate cu Dănuț Budai, departajarea fiind făcută de numărul mai mare de victorii în cazul lui Bogdan Vrabie.

“Acesta a fost cel de-al cincilea sezon din Cupa Suzuki și în toată această perioadă am avut un singur abandon tehnic, anul acesta la Bacău, când a cedat un ambreiaj. Un motiv suficient pentru noi să dezvoltăm un ambreiaj și mai performant pentru sezonul viitor. Modelul Suzuki Swift Sport și-a demonstrat încă o dată fiabilitatea și performanțele pe cele mai dificile drumuri din România, iar piloții înscriși în Cupa Suzuki au făcut spectacol la fiecare etapă. A fost un an frumos și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi și sunt sigur că în 2018 vor fi și mai multe echipaje la start”, a spus Călin Bucur, organizartorul competiției monomarcă.

CLASAMENT GENERAL – CUPA SUZUKI 2017

Radu Necula Adrian Temeș – 220 puncte

Radu Necula
Radu Necula

Bogdan Vrabie / Gabriel Lazăr – 194 puncte

Bogdan Vrabie
Bogdan Vrabie

Dănuț Budai / Lucian Budai – 194 puncte

Danut Budai
Danut Budai

Andrei Gîrtofan / Doru Vrajă – 129 puncte

Andrei Girtofan
Andrei Girtofan

Ionel Rus / Dorin Costea – 48 puncte

Ionel Rus
Ionel Rus

Alex Ardelean / Horațiu Baltador – 29 puncte

Kelemen Peter / Gyula Molnar – 10 puncte

Partenerii oficiali ai Cupei Suzuki în 2017 au fost: Ecstar, Bucur Tuning, Sparco, Hankook, Protlum, Wise Motorsport și Ad Alchemy.

 

Articole similare

Fiat Topolino a fost relansat sub forma unui cvadriciclu electric: autonomie de 75 km

Mihai Morcovescu

Xiaomi ar putea cumpăra divizia auto a Evergrande

Florin Amariei

CNAIR anunță finalizarea lucrărilor pe primul tronson al autostrăzii A2

administrator_autopromag

Leave a Comment