AUTOpro
Eveniment Generale

Opel Astra este Mașina Anului 2016 în România

Masina Anului Logo2016

Opel Astra a câştigat titlul „Maşina Anului 2016 în România”. Juriul desemnat de Asociaţia Presei Auto din România (APAR) a oferit 190 de puncte pentru noul Astra, în timp ce ocupanta locului 2, Fiat Tipo, s-a situat la 45 puncte de câștigător. Podiumul a fost completat de Renault Kadjar, cu un total de 107 puncte. Opel devine primul producător din istoria competiției care îşi trece în palmares două victorii consecutive – la ediția trecută, Corsa câştiga trofeul.

 

Cu aceasta ocazie, dl. Cristian Milea , – Director General Opel România, a declarat:

„Titlul reprezintă o realizare importantă pentru Opel, demonstrând că două modele lansate consecutiv merită titlul de Mașina Anului în România. După Corsa, noul Astra demonstrează nivelul de performanță la care producătorul se plasează în prezent și reușește din nou victoria Opel în această competiție. Atât deținerea titlului în prezent, cât și nivelul concurenței fac acestă reușită cu atât mai concludentă.”

 

Pentru prima dată, evenimentul a avut loc la Academia Titi Aur. Prgramul de testare al celor 7 finaliste a conținut atât teste pe drumurile publice cât şi teste specifice pe pista Academiei. Au fost testate extensiv toate capabilitățile maşinilor din competiție. „Asociația Presei Auto din România va împlini anul viitor 20 de ani de existență. Îmi face plăcere să vă amintesc că avem și patru membri de onoare, somități ale presei auto europene și mondiale, care au apreciat că Mașina Anului în România este cel mai bun exemplu de concurs de acest tip din Europa Centrală și de Est. Este vorba de Hakan Matson, în prezent Președinte al European Car Of The Year – COTY, Ray Hutton, de asemenea fost președinte al aceleiași competiții, Haig Simonian, unul dintre senior editorii de la Financial Times, precum și legendarul Paul Frère, Primul Preşedinte din istoria COTY, considerat cel mai mare ziarist auto al tuturor timpurilor. Acești oameni sunt membri de onoare ai Asociației Presei Auto din România. Nu există o altă asociație auto națională în țările Europei Centrale și de Est care să poată vorbi de membri cu un asemnea prestigiu mondial. De aceea, noi credem că APAR-ul merită un respect aparte în lumea auto din România”, a precizat Dan Vardie, Preşedinte Fondator al Asociaţiei Presei Auto din România.

Articole similare

Bentley pentru sexul frumos

Andrada Arsenie

TEASER: Prima imagine cu noul Nissan Qashqai

Elon Musk, CEO Tesla, consideră că oamenilor li se va interzice să conducă, odată ce maşinile devin autonome

Leave a Comment