AUTOpro
Generale Stiri

Numărul de kilometri și data celui mai recent ITP pot fi verificate prin intermediul aplicației Istoric Vehicul de la RAR

Registrul Auto Român a lansat aplicația Istoric Vechicul ce permite obținerea de informații despre orice automobil din baza de date RAR.

Aplicația Istoric Vehicul poate fi accesat prin intermediul siteului rarom.ro și pune la dispozișia publicului informații despre automobilele înregistrate în baza de date a instituției.

Orice persoană care deţine sau intenţionează să achiziţioneze un vehicul poate verifica istoricul acestuia (condiţia fiind ca maşina să fi trecut cel puţin o dată pe la RAR), prin accesarea site-ului oficial al Registrului Auto Român www.rarom.ro.

Pentru a folosi aplicația Istoric Vehicul este necesară introducerea unei adrese de email valide și numărul de identificare pentru automobilul în cauză (seria de caroserie/șasiu). Va fi generat un cod de acces ce va fi trimis pe adresa de mail introdusă. După validarea codului de acces, aplicația va trimite pe aceeași adresă de email informațiile din baza de date.

Raportul emis conține informații despre activitățile derulate la Registrul Auto Român, precum și numărul de kilometri înregistrați de automobilul respectiv, existența și valabilitatea cărții de identitate, date tehnice, gradul de poluare și valabilitatea inspecției tehnice periodice (ITP).

În primele ore și chiar zile după lansarea serviciului Istoric Vehicul, sistemul informatic al RAR-ului a avut probleme în a ține pasul cu numărul de solicitări înregistrate. Oficialii RAR au declarat ulterior că s-au înregistrat peste 700.000 de cereri în primele zile după lansarea aplicației Istoric Vehicul.

Articole similare

Noul sistem de control al tracţiunii de la BMW i3s va fi oferit pe toate modele BMW şi MINI viitoare

Filip Sîrbu

Chinezii de la Geely vor deveni acționari ai diviziei de motoare termice Renault din care face parte și Dacia

Mihai Morcovescu

Picanto, mezinul Kia, primește tehnologii de clasă superioară

Robert Stan

Leave a Comment