AUTOpro
Generale

Miliardarul Richard Branson se gândește să concureze Tesla

Richard Branson este un miliardar care a implicat brand-ul Virgin în nenumărate afaceri, printre care și companii feroviere, aeronautice sau chiar spațiale. Deja e clar, omul este pasionat de lucruri rapide, ceea ce l-a făcut să lanseze și o echipă de Formula E, un fel de Formula 1 dar în care concurează exclusiv monoposturi electrice, capabile de a accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de trei secunde.

 racing_car_london[1]

Recent, Branson a fost prezent la boxa lui Virgin Racing cu ocazia unei curse din Miami, ocazie cu care un reporter Bloomberg TV l-a întrebat care sunt intențiile sale cu privire la această activitate. ”Avem o echipă de oameni care lucrează la mașinile electrice. Așa că nu poți știi niciodată – poate Virgin va ajunge să concureze cu Tesla in domeniul auto, la fel cum face în cel spațial. Vom vedea” – a replicat acesta, ulterior admițând și că ”Tesla este la fel de sexy ca oricare dintre mașinile de pe stradă astăzi.” Noi bănuim că se referea la garajul propriu…

 

Formula E este primul eveniment internațional dedicat exclusiv curselor de mașini electrice, cu etape în întreaga lume, de la Beijing la Monte Carlo. După cum vă puteți imagina, cursele se desfășoară într-o liniște suspectă pentru acest gen de activitate. Comparativ cu Formula 1, viteza maximă se plafonează în jurul valorii de 250 km/h.

Articole similare

12.3% din mașinile second-hand verificate de InspectorAuto au fost daună totală

Dragos Baltateanu

Renault a prezentat KWID în India. Viitorul model de oraș Dacia / GALERIE FOTO

Autopromag

Honda HR-V facelift: look nou și sisteme noi de siguranță

Dragos Baltateanu

Leave a Comment