AUTOpro
Generale Green car Industrie Stiri

Mașinile produse în China ar putea fi interzise în SUA

China

Guvernul american ia serios în calcul să interzică vânzarea de automobile produse în China pe piața din SUA.

În același timp, există posibilitatea ca „executivul” de la Washington să aplice o serie de restricții mașinilor de proveniență chineză.

Mașinile produse în China ar putea fi supuse unor restricții

China

Administrația Joe Biden a lansat în luna februarie o investigație în ceea ce privește mașinile produse în China. Motivul l-a reprezentat faptul că acestea sunt bănuite că ar putea accesa datele personale ale utilizatorilor și, totodată, că pot spiona pentru guvernul de la Beijing. Cu alte cuvinte, americanii spun că aceste automobile reprezintă un risc de securitate națională pentru SUA.

Acum, la trei luni distanță, guvernul de la Washington este pe cale să ia măsuri extreme împotriva vehiculelor produse în China. Mai exact, secretarul de comerț din SUA, Gina Raimondo, a declarat că autoritățile americane iau serios în calcul interzicerea comercializării acestor mașini pe piața din SUA. În același timp, există și varianta ca acestea să poată fi vândute, însă cu anumite restricții.

„Trebuie să analizăm toate informațiile și apoi să ne dăm seama ce decizie va trebui să luăm. Am putea lua o decizie extremă, ceea ce ar însemna să nu mai avem mașini chinezești conectate pe teritoriul Statelor Unite ori să aplicăm o serie de restricții”, a declarat Raimondo. Până în acest moment, restricțiile în ceea ce privește mașinile produse în China nu au fost stabilite.

Între timp, a venit și o primă reacție la posibila interzicere a mașinilor chinezești în SUA. Astfel, un expert auto din China a acuzat-o pe Raimondo că politizează industria auto. Acesta a declarat că indiferent dacă automobilele chinezești vor fi interzise sau restricționate se va denatura libera competiție.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Afaceri Externe din China a spus că astfel de măsuri ar slăbi lanțurile de aprovizionare ceea ce ar fi în dezavantajul SUA.

Care ar putea fi măsurile luate de guvernul american nu este clar deocamdată. Însă, Tesla abia și-a câștigat dreptul ca mașinile sale să poată fi vândute în anumite zone din China unde anterior erau interzise. Asta, după ce producătorul american a dat asigurări unei asociații auto de top că acestea nu prezintă nici un risc de securitate națională pentru China.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Concursul de eleganță Villa d’Este a fost amânat

Dan Damian

CEO-ul Volkswagen spune că modelele PHEV sunt necesare pe fondul scăderii interesului pentru „electrice”

Mihai Morcovescu

BMW va da startul producției noului model electric iX2 spre sfârșitul lui 2023

Mihai Morcovescu