AUTOpro
Generale

Mașini clasice pe străzile Bucureștiului de ziua Statelor Unite

Oficialii Țiriac Collection au anunțat că pe 4 iulie, cu ocazia Zilei Naționale a Statelor Unite ale Americii, zece mașini aparținând Galeriei cunoscutului om de afaceri român vor parcurge un traseu pe străzile din București.

Chevrolet_Corvette_1958_Tiriac Collection

Astfel, modele legendare aparținând mărcilor Ford, Chevrolet, Dodge, Chrysler, Lincoln, Cord sau Packard, produse între anii 1930 și 1970 vor avea ca punct de plecare sediul galeriei Țiriac Collection de pe Calea Bucureștilor nr. 289, din Otopeni. Mașinile își vor continua plimbarea pe Șos. București – Ploiești, Șos. Kiseleff, Str. Ion Mincu, B-dul Aviatorilor, B-dul Mareșal Constantin Prezan, Arcul de Triumf, Șos. Kiseleff, Șos. București – Ploiești, B-dul Dr. Liviu Librescu – Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, traseul finalizându-se tot la Țiriac Collection, unde mașinile vor rămâne expuse în exteriorul galeriei pentru a fi admirate de doritori.

Chrysler_Imperial_1933_Tiriac Collection

Aflate în stare perfectă de funcționare, la paradă vor participa două modele Ford, un DeLuxe din 1939 și un Thunderbird cu an de fabricație 1957, un Chevrolet Corvette din 1958, un Dodge Charger din 1968, două modele Chrysler, Imperial din 1933 și Town & Country din 1949, un Lincoln Continental Cabriolet din 1948, un Packard Super Eight din 1936, un Cadillac Series 62 Convertible din anul 1950 și modelul Cord 812 Custom Beverly din anul 1937, proaspăt câștigător al Concursului de Eleganță Auto de la Sinaia, ediția 2015.

Cadillac_Series_62_Convertible_1950

Țiriac Collection, singura colecție personală de mașini din România deschisă publicului, găzduiește în prezent 150 de exponate, auto și moto, din care 46 poartă semnătura unor renumite mărci americane precum Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Cord, Duesenberg, Ford, Stutz, Willys, Packard, Pierce Arrow, Pontiac, Lincoln sau Harley Davidson.

Packard_Super_Eight_1936_Tiriac Collection

Cei care vor alege să viziteze galeria în intervalul 3-5 iulie 2015, sfârșit de săptămână dedicat Zilei Naționale a SUA, vor fi întâmpinați cu floricele de porumb și își vor putea face fotografii alături de machete înfățișându-i pe Elvis Presley și pe președintele american John F. Kennedy, însoțiți de câte un automobil din colecție reprezentativ pentru fiecare dintre cei doi.

Articole similare

This Is The Hot European City All Your Cool Friends Are Talking About

Mihai Predescu

Premieră mondială: Lynk & Co 02 – Recomandat în Jungla urbană

Filip Sîrbu

Școala de șoferi se scumpește de la mijlocul lunii noiembrie

1 comment

ora exacta 24/08/2015 at 7:36 AM

Foarte frumos!

Reply

Leave a Comment