AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Eveniment Extra Generale Stiri

Mașina anului în SUA și-a desemnat câștigătorii la Detroit – exclusiv

Imagine de sus cu scena pe care s-au anunța câștigătorii premiilor
Imagine de sus cu scena pe care s-au anunțat câștigătorii premiilor

Juriul Nord American –NACTOY- a venit nu cu două ci chiar cu trei titluri de tip „car of the Year”. Tradițional, la Salonul de la Detroit , în prima zi de presă, se anunță două câștigătoare. North American Car of the Year este un premiu acordat mașinilor –să le zicem- clasice. Deloc surprinzător, Chevrolet Bolt, prima mașină pur electrică fabricată de GM , a câștigat în fața lui Genesis 90 –un brand de lux desprins din Hyundai și Volvo S90. Este de amintit că primul premiu acordat lui Bolt/ Ampera–e a fost „ECOBEST 2016” decis de Juriul European AUTOBEST din care face parte și AUTOpro.

Honda Ridgline, câștigătoarea premiului North American truck of the Year
Honda Ridgline, câștigătoarea premiului North American truck of the Year

„North American truck of the Year” a revenit lui Honda Ridgline care a depășit –surprinzător- Ford F-series Super Duty și Nissan Titan. Este al doilea titlu tradițional acordat de presa americană. La noi, similar este premiul „Cel Mai 4 x 4 pick-up din România”, competiție anuală organizată de compania noastră.

Honda Ridgline
Chrysler Pacifica a câștigat premiul Utility Vehicle of the Year

Însă marea surpriză a fost inventarea unui al 3-lea titlul numit „Utility Vehicle of the Year” categoria ce conține SUV –uri dar și monovolume. Până acum, aceste segmente intrau in „Truck of the Year”. Chrysler Pacifica a câștigat prima ediție în fața lui Mazda CX-9, 135 și Jaguar F-Pace, recent premiată de revista noastră CAESAR cu titlul „CAESAR Best Luxury Car”.

Chevrolet Bolt, câștigătorul premiului North American Car of the Year
Chevrolet Bolt, câștigătorul premiului North American Car of the Year

Este de spus că deși a fost premiat, Bolt a fost condus de foarte puțini jurnaliști. Primele teste pentru presa europeană fiind prevăzute să înceapă în această lună. Cum mașina va fi vândută în România cel mai probabil în 2018, mai avem de așteptat până vom testa performanțele verzi. Reamintim că AUTOpro a scris pe larg despre rolul crucial pe care

Bolt/ Ampera-e îl va juca în viitorul mașinilor electrice. Împreună cu Tesla 3, reprezintă un fel de „make or break” pentru EV-uri la nivel mondial. Spre comparație, prima generație Chevrolet Volt a avut aceiași primire incredibilă din partea presei de pe ambele maluri al Atlanticului, cu multe premii, inclusiv North America Car of the Year European Car of  the Year!  Însă rezultatele de vânzări au fost dezamăgitoare!

 

Articole similare

Seat a început producția de ventilatoare medicale

administrator_autopromag

ACAROM: Producția națională de mașini a crescut cu peste 14% în luna octombrie

Mihai Morcovescu

EXCLUSIV – Gilles Vidal, Chief Designer Renault, ne prezintă noul Renault 5 E-Tech (VIDEO)

Darius Pana

Leave a Comment