AUTOpro
Generale

Land Rover Discovery Sport, în România

Unul dintre vehiculele testate în premieră de AUTO pro la finalul anului trecut și considerat un model cu un succes cert pe piața europeană, Land Rover Discovery Sport a fost prezentat, ieri, pe piața autohtonă. Disponibil în prezent pentru comenzi, modelul va ajunge în showroom-uri în luna februarie, iar la clienți începând din martie.

Text: Robert Stan

LR Discovery Sport 1

După lansarea la nivel mondial care a avut loc la Paris în luna septembrie a anului trecut, Land Rover Discovery Sport, considerat de companie „cel mai versatil şi capabil SUV premium compact din lume”, a fost prezentat presei din România și clienților fideli ai mărcii. Primul din noua generaţie Discovery, modelul Discovery Sport poate transporta până la șapte persoane, pastrând aceleaşi dimensiuni ale unui SUV premium cu cinci locuri.

Discovery Sport este echipat cu o serie de motoare pe benzină şi motorină turbo-alimentate în patru cilidri. Atât motorul integral din aliaj Si4 2.0-litri pe benzină, cât şi cel 2.2-litri turbodiesel sunt dotate cu tehnologia Stop-Start, injecţie directă de înaltă presiune, componente interne de joasă frecare şi soluţii de încărcare regenerativă. Motorizarea TD4 dezvoltă 150 CP, cu emisii de 149g/km CO2, iar motorul SD4 va dispune de 190 CP, şi emisii de 157g/km. Mai târziu în 2015, un motor turbodiesel eD4, dotat cu transmisie manuală, va completa gama. Sunt disponibile atât transmisia automată cu 9 trepte de viteză, cât şi cea manuală, cu 6 trepte, împreună cu opţiunea de tracţiune integrală sau doar frontală.

LR Discovery Sport 2

Așa cum AUTO pro vă anunța încă de ieri, Premium Auto, importatorul oficial Jaguar Land Rover pentru România, a anunțat pentru noul model un preț de bază de 30.200 euro, fără TVA (37.448 euro, TVA inclusă). Pentru varianta de top, HSE Luxury, dotată cu propulsorul alimentat cu benzină care dezvoltă 240 CP și cu transmisie automată, clienții vor trebui să plătească 47.500 euro fără TVA (58.900 euro cu TVA inclusă).

Mai multe detalii putetți citi aici.

Cele mai noi aparitii din revista AUTO pro și de pe site-ul autopro.ro le puteți găsi accesând pagina noastră de Facebook.

Articole similare

LEVC VN5, vanul electric cu autonomie de 484 km

Primele imagini cu modelul electric Honda ce va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva

Dragos Baltateanu

Norvegia vrea micșorarea subvențiilor pentru mașini electrice

administrator_autopromag

Leave a Comment