AUTOpro
Generale

Rezultat financiar surprizător la Fiat Chrysler Automobiles

Credeați că noul grup FCA (Fiat Chrysler Automobiles), născut din uniunea a două companii aflate în mare suferință financiară, nu are nicio șansă de a deveni profitabil? Ei bine, un comunicat al companiei anunță cât se poate de sec că profitul operațional din 2014 a fost de… 3,65 miliarde de euro.

FCA

Text: Robert Stan

Fiat nu are modele noi. Alfa Romeo e doar o umbră a ceea ce a fost cândva. Lancia e pe moarte. Jeep abia s-a trezit. Sunt doar câteva dintre titlurile din presa auto a aultimilor ani. Ei bine, toți cei care s-au grăbit să anunțe eșecul alianței dintre Fiat și Chrysler au primit, odată cu rezultatele anului 2014 o palmă puternică peste obraz.

Conform unui comunicat la FCA, în 2014 grupul a avut venituri de 96,1 miliarde de euro, în creștere cu 11%, iar profitul net s-a ridicat la 632 milioane. Desigur, sumele nu sunt deloc mari dacă avem în vedere că este vorba despre al șaptelea mare producător auto al lumii, însă atâta timp cât în bilanțul fiscal nu există aproape deloc semnul – (minus) afacerea este cât se poate de stabilă. În plus, numărul de vehicule vândut de grup la nivel mondial a crescut de la 4,35 milioane până la 4,61 milioane. Desigur, unii analiști încă privesc cu neâncredere cifrele raportate de companie așteptând întregul bilanț fiscal, nu doar un somunicat sec. Cert este însă că, în ciuda vicisitudinilor, Fiat Chrysler Automobiles a fost, în 2014, o afacere profitabilă.

Cele mai noi aparitii din revista AUTO pro și de pe site-ul autopro.ro le puteți găsi accesând pagina noastră de Facebook.

Articole similare

Ziua Comunicațiilor, la cea de-a XVIII-a ediție

Exclusiv AUTOpro! Noua Honda Accord surprinsă în teste!

Filip Sîrbu

Everything You Need To Know About Cambodia From Jungle Temples

Mihai Predescu

Leave a Comment