AUTOpro
Generale

Aston Martin a obţinut susţinerea financiară pentru o nouă gamă de modele

Constructorul britanic se află în plin proces de consolidare la nivel financiar, iar cea mai recentă reuşită este obţinerea suportului din partea Investindustrial SpA.

Text: Alex Buţu

Aşa cum actorul care joacă rolul lui James Bond este schimbat când îi apar fire albe de păr, deşi rămâne mereu asociat cu imaginea celui mai celebru spion, Aston Martin este nevoit să îşi schimbă eroii de pe şosele deşi aceştia sunt consideraţi clasici ai automobilismului. Iar în prezent marca britanică are mare nevoie de o revigorare a gamei. Generaţia actuală are o frumuseţe eternă, însă tehnologia concurenţei a luat prea mult avânt. Din fericire, Aston Martin a oferit ştirea pe care o aşteptau toţi pasionaţii. Partenerul său olandez Investindustrial SpA a confirmat că va susţine financiar constructorul din Gaydon să îşi dezvolte noua linie de modele. Acest anunţ soseşte după ştiri pozitive oferite de Aston Martin. Ne-a retrezit fascinaţia cu prototipul DB10 care va fi noua maşină a lui James Bond în filmul din 2015 şi a inaugurat un nou centru de proiectare în Mira Technology Park. Iar la începutul acestui an a instalat un nou preşedinte la conducerea filialei Aston Martin Lagonda din China. Domnul Michael Mingshan Peng, a cărui experienţă vastă include poziţii de management inclusiv în cadrul BMW unde s-a implicat în afacerile din zona asiatică, va gestiona atenţia deosebită pe care Aston Martin o acordă pieţei chineze.

La fel de importante sunt şi parteneriatul cu Mercedes AMG, care va furniza motoare performante şi moderne de care are Aston Martin nevoie, precum şi numirea lui Andy Palmer la conducerea companiei, acesta fiind în prealabil responsabil cu planificarea produselor în cadrul Nissan Motor Company.

Cu o asemenea strategie Aston Martin urmăreşte să îşi dubleze cifra de vânzări anuală, adică să ajungă la 8000 de unităţi comercializate internaţional. Rămâne de văzut dacă acest plafon va fi atins şi cu ajutorul unui crossover, despre care zvonurile circulă regulat, dar cu siguranţă lansarea noilor modele sportive va fi mereu aşteptată cu interes major.

Articole similare

Facelift și motorizări noi pentru Mercedes-Benz GLA

Filip Sîrbu

Premieră mondială – Noul Dragon al industriei auto mondiale se numește VINFAST

Filip Sîrbu

Noul CEO PSA a readus grupul la profit după doar un an de la ocuparea funcţiei

Leave a Comment