AUTOpro
Generale Stiri

Primul Lamborghini electric va fi un GT cu 2+2 locuri. Debutul a fost fixat pentru 2028

Lamborghini va lansa primul model complet electric din istoria mărcii italiene în cursul anului 2028. Informația a fost publicată într-un comunicat de presă referitor la vânzările Revuelto.

Viitorul model cu emisii zero va fi un GT, care va avea o configurație cu 2+2 locuri.

Primul Lamborghini electric va fi urmat la un an distanță de urmașul lui Urus

Lamborghini

Reprezentanții Lamborghini au vorbit pentru prima dată despre un model complet electric în luna mai 2021. Acum, la doi ani distanță, italienii au venit cu noutăți referitoare la primul automobil cu emisii zero din istoria mărcii de la Sant’Agata Bolognese.

Într-un comunicat de presă referitor la producția modelului Revuelto (foto, jos)s-a strecurat și informația potrivit căreia primul Lambo electric va fi lansat în cursul anului 2028. Mai mult decât atât, italienii au dezvăluit și că viitorul model va fi un GT (Grand Tourer) cu 4 locuri.

Deocamdată, nu există alte informații despre primul Lamborghini electric din istorie. Cu toate acestea, CEO-ul companiei,  Stephan Winkelmann (foto, jos), a declarat recent că acesta va avea o gardă la sol ceva mai mare comparativ cu supercar-urile din gama actuală.

În același timp, șeful Lamborghini a precizat că nu va fi la fel de înalt ca Urus, ceea ce înseamnă că nu va fi un crossover.

Este prea devreme pentru a vorbi despre specificații tehnice. Totuși, Winkelmann a dat de înțeles că viitorul model electric nu va folosi o platformă exclusivă Lamborghini. Acesta va împrumuta motorizări din grupul Volkswagen la fel cum Urus este înrudit din puncte de vedere mecanic cu Bentley Bentayga , Porsche Cayenne, Audi Q7/Q8.

Ceea ce se știe este că viitorul GT cu emisii zero va fi lansat după debutul succesorilor lui Urus S/Performante și Huracan, în 2024. Ambele mașini vor primi grupuri motopropulsoare hibride plug-in. 

De asemenea, la un an după debutul noului Lamborghini electric, adică în 2029, italienii vor lansa succesorul lui Urus. Acesta va fi disponibil doar într-o versiune pur electrică.

În altă ordine de idei, listele de comenzi pentru Huracan și Urus au fost deja închise. În ceea ce privește modelul Revuelto, comenzile vor fi redeschise în cea de-a doua jumătate a anului 2025.

Sursa: Motor1

Articole similare

Geely a lansat brandul Ji Yue și primul model produs sub noua marcă, botezat 01

Mihai Morcovescu

Banca Transilvania și Napoca Rally Academy susțin siguranța rutieră

Ford, cel mai mare poluator din Marea Britanie

Filip Sîrbu