AUTOpro
Generale

Jaguar va lansa un model de clasă medie cu caroserie din aluminiu

Prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva din acesta an, Jaguar XE prefigurează un viitor model de clasă medie al constructorului britanic.  

Jaguar XE reprezintă primul produs din segmentul lui având o caroserie din aluminiu, și este proiectat drept cel mai avansat, eficient și rafinat model sedan sport din clasa sa. Acesta va fi primul produs realizat pe baza conceptului C-X17, prezentat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, în 2013.

Noua serie de motoare de înaltă putere și eficienţă pe benzină și motorină se va numi Ingenium. Modelul Jaguar XE va fi primul dotat cu motoarele Ingenium în 4 cilindri, de 2 litri, în variantele benzină și diesel.

Noile motoare vor permite vehiculelor Jaguar să ofere performanțe de elită, inclusiv viteze maxime de peste 300km/h și emisii CO2 cu valori mai joase de 100g/km.

712

Dr. Ralf Speth, Chief Executive Officer Jaguar Land Rover, a confirmat această informație printr-o declarație în cadrul Salonului Auto de la Geneva: “Noul centru de producție va fabrica o nouă serie de motoare premium, foarte ușoare, având un coeficient mic de frecare și emisii scăzute, pe benzină și motorină. Primele motoare produse sub denumirea Ingenium vor fi folosite pentru dotarea noilor modele Jaguar XE, ce vor fi date în producție la finalul acestui an.”

Modelul XE va fi lansat, la nivel global, la mijlocul anului 2015 și va reprezenta primul vehicul din segmentul său având o caroserie din aluminiu.

Folosind cea mai flexibilă structură de motor produsă vreodată de Jaguar Land Rover, cu un design avansat și special configurat pentru a se potrivi tracțiunii pe spate sau celei integrale, noile motoare vor fi eficiente și puternice, fiind capabile să atingă viteze de peste 300km/h și emisii CO2 cu valori mai joase de 100g/km.

Ian Callum, Design Director, a declarat: „Noul Jaguar XE este, până la ultima fibră, un Jaguar modern; mai compact ca dimensiune, dar de mare impact vizual. Clienții vor avea așteptări foarte ridicate de la un model Jaguar de dimensiuni medii – trebuie să fie practic și să își păstreze caracterul premium. Nu uităm nicio clipă faptul că proiectăm un Jaguar, ceea ce înseamnă că acesta trebuie să fie la fel de incitant de privit, de extraordinar de condus și de practic de avut. Avem convingerea că am îndeplinit întocmai acest deziderat prin crearea modelului Jaguar XE.”

Noul Jaguar XE este poziționat alături de modelele sedan XF și XJ, reprezentând o evoluție firească a gamei. Informațiile tehnice și de gamă complete vor fi disponibile ulterior, în cursul anului 2014. Lansarea internațională va avea loc de la mijlocul anului 2015.

Foto: Jaguar

Articole similare

Audi A1 Citycarver este varianta robustă a celui mai mic model din gama constructorului german

Dragos Baltateanu

Toyota consideră că propulsia cu hidrogen va revoluţiona mobilitatea sustenabilă

Renault a livrat 122 de ambulanțe către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Dragos Baltateanu