AUTOpro
Generale

Iată primele imagini cu interiorul noii Clase C Mercedes-Benz

Mercedes-Benz a publicat primul set de poze cu viitoarea Clasă C, care va debuta la începutul anului viitor, cel mai probabil în cadrul Salonului Auto de la Detroit. În timp ce exteriorul încă are reminescențe de mister, habitaclul ne este prezentat integral.

Interiorul lui W205 este caracterizat de linii fluide, refinament și minimalism, totul îmbrăcat în materiale premium. Va primi standard un display central cu diagonală de 7 inci, în timp ce unul de 8,4 inci este disponibil ca echipare opțională, alături de un Head Up Display și un pad tactil.

Printre inovațiile habitaclului viitoarei Clase C se numără sistemul de aer condiționat care va comunica cu sistemul GPS și va activa recircularea aerului înaintea și în timpul rulării în tuneluri. De asemenea, scaunul pasagerului va avea senzori care vor depista montarea unui scaun de copil și vor dezactiva automat airbag-ul din dreapta față.

Încă nu s-au confirmat detalii tehnice, însă producătorul a ținut să menționeze că W205 va fi cel mai ușor din segmenul său și că va avea o integritate structurală neasemuită în clasa sa. În funcție de motorizarea cu care va fi echipată, viitoarea Clasă C va fi cu până la 100 de kilograme mai ușoară decât generația actuală, având un consum de combustibil cu până la 20 de procente mai mic.

Viitoarea Clasă C  va putea fi echipată, opțional, și cu suspensia pneumatică Airmatic, care, cu ajutorul modurilor presetate Comfort, Eco, Sport și Sport Plus va influența comportamentul amortizoarelor în funcție de caz. De asemenea, sistemul va veni și cu o funcție de auto-înălțare, care va modifica garda la sol în vederea optimizării aerodinamicii și a eficientizării consumului de combustibil.

Articole similare

Ford are planuri mari pentru AI

Filip Sîrbu

Uber a ajuns la 5 miliarde de călătorii

Filip Sîrbu

Una din trei maşini noi cumpărate în Norvegia este electrică

Autopromag