AUTOpro
Generale

Lamborghini prezinta Veneno Roadster

Continuând celebrarea a cincizeci de ani de existență, producătorul italian din Sant’Agata Bolognese a prezentat încă un „cadou” iubitorilor mărcii – versiunea roadster a extravagantului Veneno.

Păstrând caracteristicile tehnice ale hypercarului prezentat în premieră la Salonul Auto de la Geneva 2013, Veneno Roadster renunță (definitiv) la plafon și se prezintă ca un „open type prototype” și ca „unul dintre cele mai extravagante autovehicule”, fiind produs într-o serie limitată de nouă unități.

Cu toate că, din punct de vedere cantitativ, producția s-a triplat față de varianta coupé (care a fost fabricat în doar trei exemplare), eticheta de preț pentru Veneno Roadster a crescut cu încă 300.000 €, ajungând la 3,3 milioane de euro / exemplar.

Construit pe platforma lui Aventador, Veneno Roadster este propulsat de un motor V12 de 6,5 litri, care trimite cei 750 de cai-putere tuturor celor patru roți prin intermediul unei transmisii ISR (care vine cu cinci moduri de funcționare predefinite) și care ajută roadsterul să atingă suta de kilometri pe oră, cu start de pe loc, în 2,9 secunde. Viteza maximă declarată de producător este de 335 km/h.

Pentru îmbunătățirea performanțelor, Lamborghini a folosit în proiectarea și dezvoltarea lui Veneno Roadster (ca și în cazul coupéului, fibră de carbon – din care este construită integral monococa și o mare parte din habitaclu – și CFRP în cazul unor panouri ale caroseriei. Rezultatul acestei „cure” este o masă totală de 1.490 kilograme.

Articole similare

Washington gata de viitorul driverless

Filip Sîrbu

Honda NSX 2015, preț asemănător cu 911, comportament de 458

Toyota pariaza in continuare pe hidrogen cu noul Mirai

Florin Amariei