AUTOpro
Generale Romania my love Stiri

Ford România a donat trei vehicule EcoSport ca material didactic pentru elevii și studenții craioveni

Ford România a donat astăzi 3 SUV-uri EcoSport Facultății de Mecanică, Institutului de Cercetare INCESA și Liceului „Ștefan Odobleja” din Craiova. Acestea urmează să fie utilizate ca material didactic pentru studenții și elevii acestor instituții educaționale. Este vorba despre două exemplare Titanium si unul Trend, vehicule echipate cu multpremiatul motor 1.0 EcoBoost fabricat în uzina noastră.

A devenit deja o tradiție ca Ford România să doneze mașini și motoare comunității din Craiova, pentru ca viitori ingineri să poată cunoaște mai bine noile tehnologii disponibile pe vehiculele și pe motoarele de ultimă generație fabricate de Ford.

Pentru a ajuta studenții craioveni să înțeleagă mai bine tehnologia de fabricație Ford, compania a donat anul trecut trei vehicule B-MAX și două motoare 1.0 EcoBoost către Facultatea de Mecanică şi alte două motoare către Facultatea de Inginerie Electrică.

„Parteneriatul dintre Ford și Universitatrea din Craiova se concretizează sub diverse aspecte şi, iată, se îmbogăţeşte o dată cu donarea celor două autoturisme Ford EcoSport pentru procesul de educaţie şi cercetare. Unul dintre aceste autoturisme va merge către studenţii Facultăţii de Mecanică, programul de studii Autovehicule Rutiere. În felul acesta, cu siguranță procesul didactic se va îmbunătăţi simţitor şi ne bucurăm că Ford reconfirmă încrederea în potenţialul studenţilor noştri, precum şi în cel al cadrelor didactice”, a declarat prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul Universităţii din Craiova.

Parteneriatul cu INCESA și Universitatea din Craiova datează deja de câțiva ani, perioadă în care s-au derulat mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea viitorilor specialiști ai industriei auto din România. În plus, începând cu 2015, Ford oferă anual 10 burse pentru studenții Universității din Craiova, proiect care se desfășoară cu sprijinul laturii filantropice a companiei: Ford Motor Fund & Community Services.

„INCESA va utiliza vehiculul EcoSport primit azi pentru a realiza proiecte de cercetare în care vom implica profesori şi studenţi, în special din ciclul de master şi doctorat. Un prim proiect a fost deja discutat cu conducerea Ford Craiova şi asteptăm cu interes sa-l putem pune în practică cât de curand”, a menționat prof. univ. dr. Leornardo Mănescu, directorul INCESA.

În ceea ce priveşte Liceul Ștefan Odobleja, Ford a investit aici anul trecut peste 100.000 de dolari pentru dotarea Laboratorului de Mecatronică cu echipamente moderne care le vor da ocazia elevilor să ia parte la cursuri practice și să înțeleagă mai bine industria contemporană de producție. Acum, elevii liceului Ștefan Odobleja au ocazia de a afla mai multe despre modelul EcoSport fabricat de Ford la Craiova și de a se familiariza cu noile tehnologii integrate de acesta.

„Colegiul Ştefan Odobleja din Craiova își propune să ofere o pregătire modernă și adaptată cerințelor pieţei muncii. Prin automobilul primit de la Ford România, şcoala noastră devine un loc în care venim zi de zi pentru a ne pregăti pentru viitor”, a declarat Daniel Alexandru Ion, directorul liceului craiovean.

În viziunea Ford, studiul Mecatronicii le oferă viitorilor specialiști posibilitatea unei abordări mult mai flexibile și tehnice, adăugând în același timp cele mai avansate elemente și rezultate tehnologice și practice.

„Donația de azi arată încă o dată angajamentul puternic pe care Ford și-l asumă în comunitatea din Craiova, înțelegând atât oportunitățile pe care viitorul le poate aduce tinerei generații de elevi și studenți, dar și provocările actuale ale sistemului de educație din România”, a declarat Ian Pearson, directorul uzinei Ford Craiova.

Ford a demarat la Craiova producția de masă a noului EcoSport în luna octombrie a anului trecut. Tot aici este produs și motorul 1.0 EcoBoost, câștigător al titlului „Motorul Internațional al Anului” timp de 4 ani consecutivi. În prezent, Ford Romania are peste 4400 de angajați care susțin operațiunile din Craiova.

Articole similare

Volkswagen a câştigat titlul Maşina Anului 2015 în Europa cu noul Passat şi începe anul cu vânzări record la nivel de grup

Suzuki este sponsor titular al Campionatelor Mondiale de Judo de la Budapesta

Filip Sîrbu

Interviu în exclusivitate cu Michael Shu, CEO BYD Europa: „Respectăm clientul european. Europa este o piață strategică pentru BYD” (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment