AUTOpro
Generale Green car Stiri

Ferrari a deschis un laborator de cercetare a celulelor de baterii pentru modelele electrice

Constructorul italian de automobile Ferrari a anunțat că a inaugurat un laborator care va ajuta la dezvoltarea viitoarelor sale modele electrice.

Centrul de cercetare face parte din Universitatea din Bologna. Acesta se va concentra asupra cercetării celulelor de baterii.

În noul laborator Ferrari vor fi analizate bateriile solid-state

Ferrari

Ferrari este o marcă renumită pentru motoarele sale grozave cu 12 cilindri. Însă, compania de la Maranello face eforturi susținute pentru a face pasul către un viitor pur electric. De altfel, marca din Maranello intenționează să dezvăluie prima sa mașină 100% electrică în cel de-al patrulea trimestru al anului viitor.

Până atunci, oficialii constructorului investesc masiv pentru ca tranziția către un viitor pur electric să fie cât mai ușoară și fără să compromită imaginea brand-ului. Pentru asta, italienii au inaugurat un nou laborator de cercetare a celulelor de baterii.

Cunoscut sub numele de E-Cells Lab, centrul de cercetare va fi condus de oameni de știință de la Universitatea din Bologna, cea mai veche instituție de învățământ superior din lume. În cadrul acestui laborator vor fi analizate noi baterii solid-state, dar și tehnologii precum încărcarea rapidă și încărcarea termală. De asemenea, vor fi studiate siguranța și performanțele celulelor de baterii.

Ferrari va construi o nouă fabrică la Maranello

Noul laborator va ajuta la accelerarea planurilor celor de la Ferrari de a lansa modele electrice până la sfârșitul acestui deceniu. Producătorul va împărtăși rezultatele cercetării cu furnizorii săi de celule pentru a crește performanțele bateriilor. Orice aplicație din cercetare va fi, de asemenea, partajată cu partenerul tehnologic, producătorul olandez de cipuri NXP Semiconductors.

Viitorii acumulatori vor fi asamblați la Maranello. Aici, compania va construi o nouă fabrică unde va produce atât acumulatori, cât și vehicule hibride și electrice.

Ferrari a anunțat luna trecută că colaborează cu SK On pentru a dezvolta baterii pentru supermașini electrice. Compania sud-coreeană este furnizor Ferrari de câțiva ani. Aceasta furnizează bateria pentru hibridul plug-in SF90 Stradale, care a fost dezvăluit în 2019.

Sursa: Ferrari

Articole similare

Conceptul Alfa Romeo Tonale anunță un nou model SUV în gama constructorului italian

Dragos Baltateanu

Rețeaua EVconnect pentru încărcarea mașinilor electrice va depăși 500 de stații publice în 2023

Mihai Morcovescu

Ford România renunță la o parte dintre angajații cu contracte de muncă pe perioadă determinată

Robert Stan