AUTOpro
Generale Industrie Stiri

Ferrari acceptă plata cu criptomonede pentru mașinile comercializate în SUA

Producătorul italian de automobile Ferrari tocmai a anunțat că a început să accepte plata cu criptomonede pentru mașinile pe care le comercializează pe piața din Statele Unite ale Americii.

Această opțiune de plată va fi posibilă și în Europa începând cu anul viitor, ca urmare a solicitărilor venite din partea clienților mărcii.

Ferrari va introduce plata cu criptomonede și în Europa în 2024

Foto: Livetradingnews.com

Companiile de tip „blue-chip” s-au ferit de criptomonede din cauză că volatilitatea bitcoin și a altor valute de acest tip le face impracticabile pentru comerț. Reglementările neregulate și consumul ridicat de energie pentru minarea lor au împiedicat răspândirea criptomonedelor ca mijloc de plată acceptat de marile corporații din lume.

Printre acestea se numără și Tesla. În 2021, producătorul de mașini electrice a început să accepte plata cu bitcoinuri, cea mai mare monedă cripto. Ulterior, CEO-ul Elon Musk a oprit această modalitate de plată din cauza preocupărilor de mediu.

Mai nou, și Ferrari a aderat la acest curent, pentru început în Statele Unite ale Americii. La insistențele clienților, constructorul italian a încheiat un parteneriat cu BitPay și a început să accepte plata în Bitcoin, Ether sau USDC pentru mașinile sale. Pentru a evita orice problemă de volatilitate, în momentul tranzacției, BitPay va converti aceste plăți în moneda tradițională.

Directorul de marketing și comerț al mărcii, Enrico Galliera a declarat că decizia constructorului de la Maranello a venit ca răspuns la solicitările pieței și ale dealerilor. În plus, mulți dintre clienții Ferrari au investit în criptomonede.

Începând cu primul trimestru din 2024, și clienții din Europa vor putea să-și cumpere mașini Ferrari folosind ca metodă de plată criptomonedele. Ulterior, acest protocol va fi extins și în alte regiuni ale lumii.

Galliera nu a precizat câte exemplare se așteaptă cei de la Ferrari să vândă prin criptomonede. Oficialul italian a spus că portofoliul de comenzi al companiei a fost rezervat până în 2025, iar compania a vrut să testeze această oportunitate aflată în plină expansiune. „Plata cu criptomonede ne va ajuta să ajungem la oameni care nu sunt neapărat clienții noștri, dar care și-ar putea permite un Ferrari”, a mai spus Galliera.

Ferrari a livrat peste 1.800 de mașini în America de Nord în prima jumătate a anului curent.

Sursa: CNBC

Articole similare

Li Shufu a devenit acționarul majoritar al companiei Daimler

Filip Sîrbu

Xpeng AeroHT X3 – prima mașină-elicopter electrică din lume a încheiat cu succes primul zbor de test

Darius Pana

Noul Citroen C3 Aircross: versiune pur electrică și până la 7 locuri

Mihai Morcovescu