AUTOpro
Generale

Două nume mari și luxul suprem

Au trecut câțiva ani de când Daimler a închis brandul Maybach, dar constructorul german nu renunță la nume, ci îl reinterpretează ca versiune specială pentru modelul S-Klasse. Și dacă tot nu este suficient, numele Maybach este suplimentat de Pullman, o altă definiție tradițională a luxului pentru marca germană.

Mercedes-Maybach Pullman (VV 222) 2015

Noul Mercedes-Maybach Pullman a debutat la Salonul Auto de la Geneva și nu întâmplător. În 2015 se înplinesc 50 de ani de la debutul celui mai cunoscut model Pullman pe baza lui Mercedes S 600 din 1965. Noul model are 6,5 metri lungime, fiind cu 1.053 mm mai lung decât Mercedes-Maybach. Tot spațiul suplimentar este folosit pentru confortul ocupanților zonei din spate, care poate fi separată de șofer printr-un geam caracteristic limuzinelor, acesta putând fi opacizat la apăsarea unui buton.

Mercedes-Maybach S600 Pullman

În spate, luxul este la el acasă, totul este confecționat din piele de cea mai bună calitate, iar cele două locuri principale, orientate către sensul de mers, au reglaje pe toate direcțiile. Există încă două locuri, față în față cu cele principale, în tradiția modelelor Pullman de până acum. Interiorul poate fi dotat cu sisteme multimedia (două instalații de sunet de la Burmester) și cam tot ce-și poate dori proprietarul, oferta de personalizare și echipamente fiind practic nelimitată.

Motorul noului model este un cunoscut V12 biturbo de 6 litri, care produce 530 CP și 830 Nm, dar Mercedes nu a publicat și cifrele performanțelor dinamice ale limuzinei. Prețul va fi undeva la jumătatea unui milion de euro, iar livrările vor debuta la începutul lui 2016.

Articole similare

Noul Peugeot 308

VIDEO Ken Block impresionează din nou

Parlamentul European a avizat interzicerea vânzărilor de mașini noi cu motoare termice din 2035

Mihai Morcovescu

Leave a Comment