AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noua Dacia Spring a fost lansată în Marea Britanie. Cât costă modelul electric pe această piață?

Constructorul român de automobile Dacia a comunicat oficial prețurile la noul Spring pentru Marea Britanie.

La un preț de pornire de 14.995 de lire sterline, acesta este în prezent cel mai accesibil model cu emisii zero pe această piață.

Noua Dacia Spring poate fi precomandată în Marea Britanie pentru 99 de lire sterline

Dacia

În luna februarie a fost dezvăluită noua Dacia Spring. Aceasta a debutat cu un design nou atât la exterior, cât și la interior, dar și cu mai multă tehnologie la bord. De asemenea, oferă mai multe sisteme de siguranță în standard.

Acum, producătorul de la Mioveni a publicat prețurile pentru piața din Marea Britanie. Astfel, noul model electric are un preț de pornire de 14.995 de lire sterline (aproximativ 17.500 de euro). Asta înseamnă că în acest moment, Spring este cea mai accesibilă mașină cu emisii zero din Insulă. Mai mult decât atât, costă cu 12.000 de lire sterline mai puțin decât Opel/Vauxhall Corsa, care era până acum cel mai ieftin model de acest gen.

Versiunea de bază Expression primește motorul de 45 CP, geamuri electrice față, sistem multimedia cu ecran tactil de 7 inch și senzori de parcare de spate. Opțional, mașina poate fi echipată cu motorul de 65 CP, dar și cu jante mai mari, de 15 inch. În această configurație, Dacia Spring pornește de la 15.995 de lire sterline.

Echiparea de top Extreme are un preț de start de 16.995 de lire sterline. Aceasta include noi ornamente decorative în culoarea cuprului, geamuri electrice și pe spate, ecran multimedia de 10 inch și conexiune wireless pentru smartphone.

Toate versiunile sunt dotate cu o baterie de 26,8 kWh, care oferă o autonomie de până la 350 de kilometri. Aceasta poate fi încărcată cu până la 30 kW în versiunea mai puternică.

Britanicii pot precomanda noua Dacia Spring pentru 99 de lire sterline (circa 115 euro). Primele livrări în Marea Britanie sunt planificate pentru luna octombrie. Prețurile pentru piața din România vor fi comunicate în a doua jumătate a anului curent.

Sursa: Dacia UK

Articole similare

Sunt placutele de inmatriculare digitale viitorul?

Florin Amariei

Ford Focus ST Wagon: primele imagini cu versiunea break

Ford a anunțat cât costă noile Transit Courier și Tourneo Courier. Prețuri de la 15.550 de euro

Mihai Morcovescu