AUTOpro
Generale

Cel mai rapid „fulger”

Venturi VBB-3 pentru recordul de viteză la automobile electrice

La Salt Flats, Bonneville, (Utah, SUA), pilotul Roger Schroer, cu ajutorul echipei Venturi/Buckeye Bullet Team, va încerca să doboare actualul record de viteză pentru automobile electrice, deținut de aceeași echipă.
Venturi reprezintă compania care se ocupă de cele mai rapide vehicule electrice existente pe Terra. Viteza maximă atinsă de către aceste mașini este de 515 km/h, în timp ce recordul oficial FIA este de 495 km/h. încă din 2009, Venturi/Buckeye Bullet Team deține recordurile mondiale de viteză pentru vehiculele electrice, echipa înregistrând în 2009 un record de 487 km/h, în 2010 acesta a fost doborât, noul record fiind 495 km/h.

Anul acesta, echipa a pregătit o nouă mașina cu ajutorul căreia dorește să obțină un nou record de viteză pe celebrul traseu din Bonneville unde încă din 1914, pasionații de viteză doboară record după record pe pista de la Salt Flats. Noul automobil electric dispune de 3.000 de CP, acesta fiind construit de către Venturi în parteneriat cu Ohio State University Center for Automotive Research (USA).

În august 2014, Venturi VBB-3 va fi capabil să atingă un nou record de viteză de 700 km/h. La volanul vehiculului se va afla pilotul Roger Schroer, un pilot de teste din cadrul Transportation Research Center (TRC Ohio) de mai bine de 30 de ani. Roger face parte dintr-un club de elită, 300 mph Club, club compus din 60 de piloți de pe întreg globul care au reușit să treacă de bariera de 300 mph (482,8 km/h).

 

Articole similare

4 echipaje se luptă pentru puncte în Cupa Suzuki la Raliul Aradului

Filip Sîrbu

Alfa Romeo nu va oferi caroserie break pentru Giulia

Filip Sîrbu

Interiorul noului Opel Corsa ni se dezvăluie în câteva poze spion!

Filip Sîrbu