AUTOpro
Generale

BMW anunță noul SUV X7

Cu ocazia celebrării a 20 de ani de producție în SUA, Dr. Norbert Reithfer, Preşedinte al Consiliului de Management BMW Group, a anunțat astăzi un plan ce prevede investiții de 1 miliard de dolari în uzina BMW din Carolina de sud: „Vom extinde capacitatea anuală de producție cu 50 de procente, ce va cifra un total de 450.000 de vehicule până la sfârșitul anului 2016. Capacitatea actuală a uzinei este de 300.000 de unități. Această investiția va crea un plus de 800 de locuri de muncă, ridicând forța de muncă a uzinei până la 8.800 de angajați.”

La acest eveniment organizat în uzina BMW de peste ocean, Dr. Reithofer a fost însoțit de secretarul de stat în comerț, Penny Pritzker, Guvernatorul Carolinei de Sud, Nikki Haley, responsabilul cu producția din cadrul Boardului Administrativ BMW Group, Harald Krüger, și de președintele uzinei BMW din Spartanburg, Manfred Erlacher.

bmw-x7-01-750x498

Această investiție va fi folosită pentru a extinde capacitatea de producție – o mutare necesară pentru a ține pasul cu cererea tot mai mare de modele BMW X. „Uzina BMW din Spartanburg a fost construită pentru a extinde gama BMW, subestimând succesul de care se va bucura marca bavareză pe piața americană.” a declarat Dr. norbert Reithofer. „Pe lângă modele X3, X5 și X6 deja existente, la care se va alătura și noul X4, astăzi putem confirma oficial că aici va fi produs un nou model X de mari dimensiuni, ce va fi construit exclusiv la această uzină pentru piețele de pe întreg globul: BMW X7”.

Harald Kruger a explicat rolul important pe care îl are America pentru strategia de producție BMW Group: „BMW Group se străduiește să mențină o balanță echilibrată între toate piețele din întreaga lume. Uzina de la Spartanburg are un rol foarte important în rețeaua noastră internațională, ce include 28 de centre de producție și asamblare, răspândite pe teritoriul a 13 țări, având o contribuție vitală în atingerea unei creșteri profitabile și echilibrate la nivel global.”

„Uzina noastră din Statele Unite este un exemplu foarte bun de strategie inteligentă, în care producția se mulează pe cererile pieței. Statul Carolina de Sud ne-a oferit un suport puternic în toți acești ani, ca un partener demn de încredere – transformând SUA într-o a doua casă pentru noi.” a continuat acesta.

Articole similare

CONCURS – Tune the Duster

administrator_autopromag

Numărul de kilometri și data celui mai recent ITP pot fi verificate prin intermediul aplicației Istoric Vehicul de la RAR

Dragos Baltateanu

Revista Auto Pro