AUTOpro
Test drive

Drive test: Jaguar F Type 2.0 l – Ingenium

Jaguar introduce primul motor în patru cilindri pe F Type, felina care a făcut să tremure lumea coupe-urilor premium! Poate un asemenea motor să livreze suficientă agilitate? Dan Vardie a condus noul F Type Ingenium și are răspunsul.

Dan Vardie, Alesund, Norvegia

AUTOpro a fost la primele teste cu F Type când am avut bucuria să descoperim un coupe și un cabrio extrem de competent și competitiv în fața rivalilor de la Porsche dar și a celorlalți teutoni care au în gamă coupe-uri foarte reușite. Până astăzi F Type și F Type R Dynamic aveau propulsoare V6, V8 care plecau de la 340 CP pentru a ajunge în versiunea Sport la 400 CP. Așa cum face de obicei Jaguar, a lansat două versini de top R și SVR care „scot” din V8 550 CP, respectiv 575 CP! Toate versiunile sunt echipate cu cutia automată Quickshift în 8 trepte.

Jaguar F Type 2.0 - motorCum competiția este să accelerezi mai repede la viteze cât mai mari, era mai greu de imaginat introducerea unui nou propulsor pe benzină la baza gamei. Sigur, noul motor este (doar) un 4 cilindri de 2.0l, însă un „proud” membru al familiei Ingenium- despre care am vorbit în AUTOpro la vremea când JLR lucra la acest proiect de 1 mld de sterline. Și nu este deloc modest. Are 300 CP și un cuplu de 400Nm –începând de la 1500 rpm, fiind cel mai puternic 4 cilindri vreodată oferit de Jaguar! Injecția lucrează la o presiune de 200 bar.

Jaguar F Type 2.0 - rear viewPropulsorul Ingenium îl duce pe F Type la 100 km/h în 5,4 sec și la o viteză maximă de 250 km/h- not bad! Are și cea mai bună putere litrică -150 CP/l- din întreagă gamă de motorizări ale lui F Type! Dacă contează pentru cine vrea și poate să aibă o asemenea mașină, este și cel mai green, cu emisii calculate de 163 g CO2/ km. Cu o reducere totală de 52 kg, F Type este chiar mai agil decât în versiunile cu motoare mai puternice dar inevitabil sensibil mai grele. De aici și o distribuție aproape ideală a maselor, așa cum îi stă bine unui coupe sport veritabil.

Jaguar F Type 2.0 - interior

Puteți citi integral testul nostru cu noul propulsor cu 4 cilindri de pe Jaguar F-Type în numărul 59 al revistei AUTOpro, disponibil pe piață din primele zile ale lunii septembrie.

Articole similare

TEST Ford S-Max – Monovolum maxim

Stan Robert

Test drive Audi Q5 Sportback PHEV – tânăr vreau mereu să fiu

Filip Sîrbu

Mini Paceman – Mai matur, dar tot Mini

administrator_autopromag

Leave a Comment