AUTOpro
Stiri

Top 10 mașini vândute în Europa; Dacia, pe locul 3 la general și pe locul 10 la electrice

Privind situația prezentă, criza de semiconductori afectează în mod negativ segmentul auto, unele fabrici fiind periodic închise. Aceste acțiuni au efecte pe piață, ce se reflectă de cele mai multe ori în numărul autoturismelor vândute.

Conform datelor prezentate de Jato Dynamics și analizate ulterior de AUTOpro, Tesla Model 3 se află pe primul loc în vânzările mașinilor din Europa, fie că vorbim de cele full electrice, fie că vorbim la modul general. Față de septembrie 2020, Model 3 a înregistrat o creștere de 58%.

Pe locul 2 se află Renault Clio, ce a înregistrat o scădere de 23% față de septembrie 2020.

Dacia Sandero, fost lider privind vânzările la nivelul Europei, a ajuns pe locul 3, cu o scădere de 9% față de septembrie 2020, dar cu o creștere de 41% față de aceeași lună a anului 2019.

Topul este continuat cu Volkswagen Golf, Fiat 500, Opel Corsa, Peugeot 2008, Hyundai Tucson, Peugeot 208 și Renault Captur.

Dacă vorbim de mașinile electrice, top 3 este ocupat de Model 3, Model Y si Volkswagen ID.3. Lista continuă cu Renault Zoe, cu o scădere de 40% față de septembrie 2020, Skoda Enyaq, Kia Niro, Fiat 500, Volkswagen ID.4, Peugeot 208 și cu o intrare nouă în top, pe locul 10, Dacia Spring.

Pe lângă Spring, în topul mașinilor electrice și-au făcut apariția Model Y, Skoda Enyaq, Fiat 500 și Volkswagen ID.4.

La capitolul autoturisme Plug-In Hybrid, top 3 este ocupat de Ford Kuga, BMW seria 3 și Peugeot 3008, toate înregistrând creșteri de peste 50% față de septembrie 2020.

Articole similare

Bentley prezintă primul model diesel din istoria mărcii – Bentayga Diesel

administrator_autopromag

China și electrificarea mașinilor, singurele speranțe pentru constructorii auto

Florin Amariei

Comercianții de mașini din Germania își revin ușor, însă cei de biciclete au dat lovitura

administrator_autopromag

Leave a Comment