AUTOpro
Stiri

Românul Constantin Avromescu este noul vicepreședinte Cadillac Europa

Constantin Avromescu - AutoPro

Este pentru prima data când un român care a crescut în industria auto din România ajunge într-o poziție atât de înaltă în industria auto europeană.

Începând cu 1 aprile, Constantin Avromescu fost numit în funcția de Director de vânzări pentru Cadillac Europa, de facto nr 2- echivalent Vicepreședinte– în organizația europenă a producătorului American condusă de Conark Shah, Managing Director, Cadillac Europa.

„Prin aducerea lui Avromescu în organizația noastră vom beneficia de experiența de peste 25 de ani pe care Costi o are in vânzări, marketing, rețea de dealeri și post-vânzări. O experineță dobândită în diverse locuri de muncă pe care le-a avut la Daewoo, Chevrolet și Opel.” declara Shah. Executivul român a fost adus al Cadillac Europa pentru a produce o transformare profundă și necesară a operațiunilor comerciale considerate mult prea modeste pentru un brand atât de prestigious. Așa cum o spune chiar Shah, Costi va trebui să pioniereze o noua experiență de brand cu clienții acestei mărci premium americane. O sarcină extrem de dificilă dacă ne uităm la concurența uriașă impusă de mărcile premium germane.

Costi Avromescu și-a început activitatea în industria auto la Daewoo Romania în anii ”90 după care a continuat activitatea pe piața noastră la Chevrolet și Opel unde a ajuns în poziția de Director General al operațiunilor Opel în România. Înainte de numirea la Cadillac, a ocupat funcția de Regional Sales Operation Manager după ce fusese promovat din funcția de  Europe Marketing Operations Manager la Opel Europa unde a fost responsabil pentru piețele mari europene.

Cadillac Europa este o sucursală a companiei americane Cadillac care face parte din grupul GM. Marca Chevrolet, parte tot a grupului GM a fost retrasă total din Europa în urmă cu aproape o decadă iar Opel este companie a grupului PSA Peugeot Citroen, fiind vândută de GM grupului francez în urmă cu câțiva ani. Chiar dacă Opel, Chevrolet și Cadillac au o istorie comună de decenii în cadrul GM, astăzi nu mai există nici o legatură de colaborare între Opel și Cadillac sau Chevrolet Costi Avromescu devine primul executiv reprezentativ la nivelul industriei auto europene care s-a format în industria auto românească. Este o primă confirmare la nivel European că industria auto românească are executivi competenți și capabili să gestioneze responsabilități la cel mai înalt nivel.

Articole similare

Noul Volvo EX90 va dispune de o tehnologie care „simte” prezența copiilor uitați în mașină (cu video)

Mihai Morcovescu

Hyundai a prezentat o nouă versiune a autocamionului fuel-cell Xcient

Filip Sîrbu

ACAROM: Producția de automobile în România a crescut cu peste 9,6% în luna ianuarie

Mihai Morcovescu

Leave a Comment