AUTOpro
Stiri

Românul Constantin Avromescu este noul vicepreședinte Cadillac Europa

Constantin Avromescu - AutoPro

Este pentru prima data când un român care a crescut în industria auto din România ajunge într-o poziție atât de înaltă în industria auto europeană.

Începând cu 1 aprile, Constantin Avromescu fost numit în funcția de Director de vânzări pentru Cadillac Europa, de facto nr 2- echivalent Vicepreședinte– în organizația europenă a producătorului American condusă de Conark Shah, Managing Director, Cadillac Europa.

„Prin aducerea lui Avromescu în organizația noastră vom beneficia de experiența de peste 25 de ani pe care Costi o are in vânzări, marketing, rețea de dealeri și post-vânzări. O experineță dobândită în diverse locuri de muncă pe care le-a avut la Daewoo, Chevrolet și Opel.” declara Shah. Executivul român a fost adus al Cadillac Europa pentru a produce o transformare profundă și necesară a operațiunilor comerciale considerate mult prea modeste pentru un brand atât de prestigious. Așa cum o spune chiar Shah, Costi va trebui să pioniereze o noua experiență de brand cu clienții acestei mărci premium americane. O sarcină extrem de dificilă dacă ne uităm la concurența uriașă impusă de mărcile premium germane.

Costi Avromescu și-a început activitatea în industria auto la Daewoo Romania în anii ”90 după care a continuat activitatea pe piața noastră la Chevrolet și Opel unde a ajuns în poziția de Director General al operațiunilor Opel în România. Înainte de numirea la Cadillac, a ocupat funcția de Regional Sales Operation Manager după ce fusese promovat din funcția de  Europe Marketing Operations Manager la Opel Europa unde a fost responsabil pentru piețele mari europene.

Cadillac Europa este o sucursală a companiei americane Cadillac care face parte din grupul GM. Marca Chevrolet, parte tot a grupului GM a fost retrasă total din Europa în urmă cu aproape o decadă iar Opel este companie a grupului PSA Peugeot Citroen, fiind vândută de GM grupului francez în urmă cu câțiva ani. Chiar dacă Opel, Chevrolet și Cadillac au o istorie comună de decenii în cadrul GM, astăzi nu mai există nici o legatură de colaborare între Opel și Cadillac sau Chevrolet Costi Avromescu devine primul executiv reprezentativ la nivelul industriei auto europene care s-a format în industria auto românească. Este o primă confirmare la nivel European că industria auto românească are executivi competenți și capabili să gestioneze responsabilități la cel mai înalt nivel.

Articole similare

Continental se conectează la Carnegie Technologies

Filip Sîrbu

Opel Mokka Electric vine cu o serie de actualizări și cu o autonomie cu 20% mai mare

Mihai Morcovescu

Scădere majoră a pieței auto britanice

Robert Stan

Leave a Comment