AUTOpro
Green car Stiri

Primele Mustang Mach-E livrate nu mai pornesc

Mustang Mach-E incarcare

Primele exemplare de Ford Mustang Mach-E livrate clienților nu mai pornesc, după o primă încărcare.

Primii proprietari de Mustang Mach-E anunță o serie de probleme care par, la o primă vedere, să afecteze un lot mare de exemplare. Aceștia spun că mașinile nu mai pornesc, după ce sunt lăsate la încărcat. Informația a fost confirmată de Ford printr-o raportare trimisă către NHTSA, echivalentul Autorității Rutiere Române.

Conform constructorului auto american, problema este cauzată de o greșeală la capitolul software. Bateria de 12 Volt se descarcă în timp ce celule mari se realimentează. În cele din urmă, sistemele electronice de bază nu puteau fi activate pentru că bateria pe care se bazează acestea era epuizată.

Ford a arătat că un număr mic de modele Mustang Mach-E au fost afectate de această eroare și dealerii puteau rezolva acest incovenient fără probleme, după identificarea ei. Tot ce trebuia făcut era ca mai multe module de control să fie reprogramate, acum urmând ca actualizările să fie făcute pentru toate mașinile construite și livrate înainte de 3 februarie 2021.

Ford a vândut aproximativ 6.600 de Mustang Mach-E la început de 2021, în timp ce Tesla a livrat aproape 185.000.

Ford Mustang Mach-E reprezintă prima extindere oficială a gamei Mustang în ultimii 56 de ani, semn că electrificarea este o cursă în care constructorul american vrea să se înscrie și, cel mai probabil, își dorește s-o câștige.

În varianta de vârf, Mustang Mach-E livrează 480 de CP și 860 Nm.

Articole similare

Alfa Romeo renunță la modelul compact Giulietta

administrator_autopromag

Skoda Superb facelift: noul model va primi o versiune Scout și faruri Matrix LED

Dragos Baltateanu

Ford prezintă noul camper Transit Custom Nugget: panou solar și motor PHEV de 232 CP

Mihai Morcovescu

Leave a Comment