AUTOpro
Green car Preview Stiri

Noul Mercedes-Benz EQS, un fel de CLS electric cu autonomie de 770 de km

Mercedes-Benz EQS urmează să-și facă intrarea oficială în scenă, dar până atunci acest autovehicul electric cu trăsături împrumutate de la CLS se lasă descoperit la cel mai important capitol: autonomia. Aceasta va fi de aproximativ 770 de km în regim WLTP.

Marca auto germană a oferit o serie de detalii cu privire la EQS, de unde aflăm că modelul va oferi un pachet de baterii generos care va asigura aproape aceeași autonomie ca a unei mașini cu motorizare diesel eficientă. Cei 770 de km posibili dintr-o singură încărcare au fost obținuți în urmă testării WLTP.

Mercedes-Benz EQS este extrem de important pentru constructorul auto care a inventat automobilul, întrucât acesta este primul construit pe noua platformă EVA și este proiectat de la zero pentru a fi un BEV 100%.

Conform informațiilor primite de AUTOpro, Mercedes-Benz EQS va fi disponibil la lansare sub titulaturile EQS 450+ și EQS 580 4Matic. Va exista și un model performant, dar nimic n-a fost confirmat în această direcție încă.

Rivalul pentru Model S și e-tron GT va dezvolta 340 de CP și 568 Nm în varianta EQS 450+, în timp ce EQS 580 4Matic adaugă un motor electric pe puntea față și oferă tracțiune integrală cu 520 de CP și 855 Nm. Ambele variațiunii, însă, vor fi limitate electronic la 210 km/h.

Încă de la lansare clienții vor putea alege între EQS cu o baterie de 90kWh sau 107.8 kWh.

Automobilul are și o funcție de recuperare energie care poate opri complet mașina din drumul său. Încărcarea rapidă este posibilă până la 200 kW și se pot obține 300 km de autonomie în doar 15 minute.

Valoarea maximală de 770 km este posibilă și mulțumită coeficientului de aerodinamicitate de doar 0,20 Cd.

Articole similare

Un prototip Polestar 5 a testat o baterie care se încarcă până la 80% în doar 10 minute

Mihai Morcovescu

GM: Deficitul mondial de cipuri, 2 miliarde de dolari în minus

Florin Amariei

Hyundai va elimina din Europa modelele termice din gama N Line în 2024

Mihai Morcovescu

Leave a Comment