AUTOpro
Stiri

Noul Fiat Tipo – captivant și dinamic

Familia Fiat Tipo a fost îmbunătățită și completată cu noul Tipo Cross. Noile modele au motoare noi, design nou și tehnologie nouă.

Fiat Tipo

Noul Tipo a fost complet restilizat și acum este mai modern, mai dinamic și mai elegant. Grila frontală a fost regândită și are noul logo Fiat, fiind prima mașină a producătorului italian care a preluat această siglă.
De asemenea, farurile au fost complet reproiectate pentru a îmbunătăți liniile mașinii, oferind un aspect mai modern mașinii și sporind siguranța activă și pasivă. Datorită luminilor full-LED atât în față, cât și în spate, vizibilitatea este sporită, iar consumul de electricitate al mașinii este redus, precum și emisiile de CO2.

În interior, habitaclul este, de asemenea, nou-nouț. Scaunele au țesături cu design exclusiv, iar sistemul digital TFT, care este complet configurabil, înlocuiește panoul de instrumente analogic convențional. Sistemul de infotainment beneficiază de serviciile unui radio UConnect 5 și de un ecran tactil de 10,25″.

Concomitent cu operațiunea de restilizare, Fiat a introdus două noi nuanțe de caroserie pentru Tipo: Ocean Blue și Paprika Orange.

Fiat Tipo Cross

Fiat lansează Tipo Cross, un crossover de familie care se alătură celorlalte trei variante de caroserie (4 uși, 5 uși și Station Wagon). Noua variantă este cu 70 mm mai înaltă decât Tipo standard și are în plus un scut de protecție, bare de protecție și praguri laterale influențate de SUVuri. De asemenea, Tipo Cross are un aspect mai robust datorită anvelopelor mai mari, care contribuie la creșterea înălțimii de rulare cu 40 mm. De asemenea, sistemul de suspensie, bazat pe cel de la crossover-ul 500X, are o setare diferită față de cel de la celelalte versiuni Tipo.

Noul TipoCross oferă o poziție de conducere mai ridicată ce ușurează intrarea și ieșirea din mașină și asigură o mai vizibilitate asupra drumului. 

Noul Tipo este echipat cu o gamă largă de sisteme de asistență, dintre care enumerăm:

Recunoașterea semnelor de circulație, pentru a identifica viteza maximă permisă pe drumul pe care circulă

Intelligent Speed Assist, care recomandă șoferului să respecte limita de viteză

Lane Control, pentru a menține mașina pe bandă, condiția este ca marcajele să poată fi detectate corect

Attention Assist, un senzor care recomandă șoferului să facă o pauză atunci când este prea obosit pentru a-și continua călătoria

Adaptive High Beam, pentru a asigura o vizibilitate îmbunătățită la conducerea pe timp de noapte, prin pornirea automată a luminilor de drum atunci când pe contra-sens nu sunt alte mașini

Blind Spot Assist, care utilizează senzori cu ultrasunete pentru a monitoriza punctele oarbe și pentru a avertiza asupra oricăror obstacole cu o lampă de avertizare triunghiulară pe oglindă

plus senzori de parcare frontali, „Keyless Entry / Go” și un încărcător wireless.

Motorizare:

Noile modele Tipo sunt disponibile cu două variante de motorizare.Variantele pe benzină sunt echipate cu noul 1.0 GSE T3 de 100 CP. Motorul cu trei cilindri oferă un cuplu maxim de 190 Nm la doar 1500 rpm, față de 4500 rpm al actualului motor pe benzină 1.4 de 95 CP, care a urcat până la 127 Nm.

Motoarele diesel Multijet conforme Euro 6D Final au disponibile două variante: 95 și 130 CP (anterior 120 CP) – la baza gamei, cu o îmbunătățire considerabilă a performanței și a valorilor CO2, de la 110 g / km în familia diesel (WLTP). Vârful de gamă este reprezentat de motorul 1.6 Multijet de 130 CP.

Articole similare

Chinezii de la BeyonCa au lansat modelul electric GT Optus 1, rival direct pentru Porsche Taycan

Mihai Morcovescu

Tesla a anunțat că livrările camionetei electrice Cybertruck vor debuta pe 30 noiembrie

Mihai Morcovescu

Parisul va interzice închirierea de trotinete electrice începând din toamnă

Mihai Morcovescu

Leave a Comment