AUTOpro
Motorsport Green car

Maserati revine în motorsport. Va concura în Formula E!

maserati formula E

Constructorul auto italian Maserati se pregătește pentru revenirea oficială în motorsport. Acest lucru se va întâmpla prin participarea în Campionatul de Formula E!

CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a spus zilele trecute că motorsportul rămâne o unealtă de marketing pe care grupul auto o va folosi cu responsabilitate. Avem și prima dovadă în acest sens: Maserati intră în Formula E!

Toate modelele noi Maserati vor fi disponibile și în variante 100% electrice, inclusiv Maserati Grecale, Maserati GranTurismo și GranCabrio și modelul supersport Maserati MC20.

Campionatul Mondial de Formula E ABB FIA oferă mărcii Maserati o platformă perfectă pentru a-și prezenta moștenirea fără precedent din lumea curselor și să se integreze într-un mediu unde performanța la cote maxime și inovația coexistă.

Maserati va debuta în Sezonul 9 cu noul monopost Gen3, cel mai rapid, mai ușor și mai puternic model Formula E dezvoltat vreodată. Gen3 este cea mai eficientă mașină de curse din lume, având o serie de elemente de design, producție și tehnologie de ultimă oră. Încă de la începuturile Formulei E, cursele dramatice desfășurate pe străzile celor mai emblematice orașe din lume, ca New York, Monaco, Berlin, Mexico City, Londra sau Roma au fost un laborator pentru mașinile electrice exportate în întreaga lume astăzi, care merg mai departe cu fiecare încărcare prin creșterea eficienței energetice, îmbunătățiri ale autonomiei bateriei și progrese în dezvoltarea sistemului de propulsie.

Vicepreședintele Stellantis pentru Motorsport, Jean-Marc Finot, a spus că „este o mare plăcere pentru STELLANTIS Motorsport să joace un rol în aducerea Maserati înapoi în sporturile cu motor. Dincolo de această bucată de istorie, Maserati Formula E va fi laboratorul nostru tehnologic pentru a accelera dezvoltarea motoarelor electrificate de înaltă eficiență”.

„Suntem încântați că Maserati se va alătura erei Gen3 a Campionatului Mondial de Formula E ABB FIA și va juca un rol definitoriu în reimaginarea viitorului sportului cu motor. Formula E concurează în inima celor mai emblematice orașe din lume și este urmărită cu pasiune de un public global progresiv. Milioanele noștri de fani din întreaga lume vor fi încântați să vadă Maserati pe grila de start ca una dintre mărcile electrice de elită la nivel mondial.”, a declarat CEO-ul Formula E.

Articole similare

KG Mobility va lansa în 2025 un pick-up electric cu o autonomie de 480 km

Mihai Morcovescu

Chinezii de la Hongqi au lansat SUV-ul de lux electric E-HS9

Mihai Morcovescu

BYD Seagull va sosi în Europa în 2025 ca rival direct pentru Dacia Spring

Mihai Morcovescu

Leave a Comment