AUTOpro
Stiri

EVENIMENT: „Millions of lives to save on the roads” de Jean Todt

Jean Todt Autobest 2020

„La sfârșitul fiecărei zile, când apune soarele, viitorul a 500 de copii care au fost acolo să-l vadă este șters. Această afacere nu mai poate fi văzută la fel ca de obicei. Ne confruntăm cu o situație de urgență pentru siguranța rutieră” , declara Jean Todt, președintele FIA și membru AUTOBEST Hall of Fame.

Jean Todt a lansat recent cartea sa „Millions of lives to save on the roads”, în care dorește să atragă atenția asupra milioanelor de oameni care își pierd viața, în fiecare an, în accidente de mașină și militează pentru o schimbare în ceea ce înseamnă siguranța rutieră. Soluția ar fi abordarea unui „sistem sigur” cu scopul ambițios de a diminua numărul deceselor din cauza accidentelor rutiere și de aceea este nevoie urgentă de acțiuni din partea Guvernelor din întreaga lume. Astfel, Todt solicită un Summit Global pentru siguranța rutieră, cu sprijinul Organizației Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare, care a demarat multe proiecte cu scopul de a ne concentra asupra viitorului planetei. Problema este de amploare și soluțiile se cunosc, de aceea este timpul pentru schimbări radicale.

În fiecare an, aproximativ 1,4 milioane de persoane sunt ucise în coliziuni ale autovehiculelor și multe altele sunt rănite. Cu toate acestea, această tragedie globală este ascunsă de ochii lumii si accidentele în care victimele își pierd viața sunt acceptate ca o normalitate a vieții moderne. În memoria celor 1,4 milioane de oameni care își pierd viața pe șosele, merită să transformăm lumea într-una mai sigură. Multe dintre decesele lor ar fi putut fi prevenite, iar soluțiile sunt la îndemâna noastră.

Jean Tody - Carte

Juriul European AUTOBEST sprijină eforturile dlui Todt pentru o mai bună siguranță rutieră, implementând proiecte pentru a reduce semnificativ numărul de victime. Fiind cel mai mare – prin numărul de țări reprezentate, 31 – juriu independent de presă auto din Europa, AUTOBEST ia în considerare activități media specifice pentru a face drumurile noastre mult mai sigure pentru sutele de milioane de oameni care conduc zilnic. Deși 25.000 de decese anuale pe drumurile europene ar putea arăta ca o parte din „ordinea normală a lucrurilor”, AUTOBEST considră că este o cifra mult prea mare pentru una dintre cele mai avansate rețele de drumuri din lume și una dintre cele mai performante si avansate tehnologic parcuri de mașini. În urma acordului survenit între Președintele FIA, Jean Todt și AUTOBEST, fiecare membru al juriului devine ambasadorul dlui Todt în această problematică. AUTOpro este singura media afiliată la AUTOBEST și va promova toate aceste proiecte menite să reducă nr de victime pe drumurile din România și Europa.

După ce a debutat copilot de clasă mondială la Rally, în perioada 1966-1981, și a câștigat multe titluri de campion mondial la Rally, Cross-Country și Endurance în calitate de director sportiv Peugeot, Jean Todt a continuat să aibă un succes uriaș în Formula 1, ca șeful echipei Ferrari, dominând sportul la începutul mileniului. El a fost ales președinte al Federației Internationale a Automobilului (FIA) în 2009, iar din 2015 este reprezentantul special al Secretarului General al ONU pentru siguranța rutieră la nivel global.

Cartea lui Jean Todt poate fi găsită aici.

Articole similare

Ferrari prelungește oprirea producției până la începutul lunii mai

administrator_autopromag

Cabify este concurentul principal al Uber în America Latină

Filip Sîrbu

ECOBEST Challenge 2022, electrified by VinFast – cifre cheie din traficul real și constatări pentru 14 mașini electrice

Darius Pana

Leave a Comment