AUTOpro
Stiri Industrie

Karma GT by Pininfarina – artă automobilistică

Karma GT by Pininfarina

Karma GT este un automobil care a primit tratamentul Pininfarina și acum este pe cale să obțină premiul Compasso d`Oro, o distincție acordată o dată la doi ani doar celor mai impresionante produse.

Vorbim, bineînțeles, de un automobil concept. Acesta este un shooting brake coupe care ne reamintește de un Ferrari GTC4Lusso care pare a fi realizat de Maserati. Două portiere, o siluetă alungită, un portbagaj decent și o alură magică îi conferă lui Karma GT o prezență fantastică.

În fiecare an Asociația pentru Design Industrial indentifică cele mai bune forme italiene care ajung în producție și le prezintă într-un calendar, un site dedicat și o serie de expoziții. Karma GT, așadar, a ajuns în ADI Design Index 2020. Îndeplinirea acestui pas înseamnă că automobilul intră în competiția pentru prestigiosul premiu Compasso d`Oro.

Karma GT este, așa cum îi sugerează și numele, un „Gran Turismo” complet electric definit de proporțiile Revero GT 2020 pe a cărui platformă se bazează. Are o parte frontală agresivă și aerodinamică, iar liniile principale de design susțin senzualitatea.

„Suntem mândri că proiectul născut din creativitatea noastră și colaborarea cu Karma a primit această prestigioasă recunoaștere globală”, a spus Paolo Pininfarina.

Articole similare

Carlos Tavares: „Criza semiconductorilor se va atenua spre sfârșitul anului 2023”

Mihai Morcovescu

Primus Auto revoluționează piața serviciilor auto odată cu lansarea Volvo Retail Experience și Volvo Personal Service

Filip Sîrbu

Volkswagen va construi un SUV complet electric derivat din Amarok. Modelul va fi lansat în 2026

Mihai Morcovescu

Leave a Comment