AUTOpro
Industrie

Schimbare de paradigmă la VW. „Vom ține pasul cu Tesla, dar nu fără sacrificii”

diess vw tesla

CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, recunoaște integral faptul că Tesla este o reală amenințare la adresa industriei auto europene. Americanii înregistrează un succes impresionant.

Față de pozițiile luate în anii anteriori, acum VW admite faptul că Tesla este un competitor care ar putea detron monopolul VW la capitolul vânzări anuale. Diess este, însă, încrezător în capacitatea companiei pe care o conduce de a ține Tesla departe de câștigarea „campionatului”. Acest lucru, însă, va fi posibil doar prin efectuarea unor sacrificii.

Nu este prima dată când Herbert Diess indică nevoia de a reduce costurile pentru ca VW să poată rămâne pe primul loc la vânzări. Oficialul a mai făcut astfel de declarații în trecut și pare că își consolidează această opinie pe care o dorește aplicată pentru succesul mărcii auto germane.

Pe lângă acest lucru, Diess a recunoscut public faptul că uzina Tesla care urmează să se deschidă la Berlin este una care favorizează productivitatea, viteza și un management mult mai eficient.

Așa cum AUTOpro v-a arătat deja, Tesla a devansat Dacia, Renault și Volkswagen la capitolul vânzări în septembrie 2021 și este posibil ca acest lucru să continue.

Articole similare

Parteneriatul cu Daimler, reorganizat de alianța Renault-Nissan-Mitsubishi

Florin Amariei

Doar două companii auto sunt pregătite pentru electrificarea completă

Florin Amariei

Rabla 2021 vine cu majorări pentru toate voucherele

Florin Amariei

Leave a Comment