AUTOpro
Industrie Green car

Până la urmă, și Sony va produce mașini electrice

Era doar un zvon până acum. Sony, mai exact Sony Mobility Inc., va produce mașini electrice pe baterii (BEV). Deja a prezentat un prototip!

Cu doar un an în urmă în Revista AUTOpro era prezentată viziunea Sony pentru mașini electrice – interesantul Vision-S. Autoturismul de atunci era un sedan concept care nu urma a fi lansat în varianta de serie. Trebuia folosit doar pentru demonstrarea unor auxiliare. Acum, însă, strategia s-a schimbat și concretizat rapid.

Odată cu CES 2022, Sony a anunțat o nouă companie: Sony Mobility Inc. Aceasta ar avea rolul de a explora lumea autoturismelor complet electrice și de lansarea unui prim exemplar pentru clienții din piețele asiatice, europene și nord-americane. Lansarea acestei companii a venit la pachet cu noul Sony Vision-S 2, un SUV de dimensiuni medii.

Vestea și prezentarea unui potențial produs a creat vâlvă în rândul investitorilor. Acțiunile Sony au crescut cu aproape 5% într-un timp foarte scurt.

Mulți administratori de fonduri susțin ca inițiativa Sony este binevenită, însă apar multiple întrebări cu privire la producție. Industria auto este foarte complicată, așadar Sony are o muncă titanică în față.

Până la urmă, însă, această iterație ar putea fi doar o declarație cu privire la capacitatea Sony de a deveni un furnizor de încredere pentru mărci deja consacrate. Sau, cine știe, se va lupta direct cu iCar al Apple!

Articole similare

Renault va furniza vehicule autonome la turneul de tenis de la Roland Garros 2024

Mihai Morcovescu

Xiaomi va construi automobile din 2024

Florin Amariei

Dacia afișează prima reducere de preț pentru Spring după o serie constantă de scumpiri

Darius Pana

Leave a Comment