AUTOpro
Stiri Green car

Hyundai a prezentat o nouă versiune a autocamionului fuel-cell Xcient

Cele 46 de autocamioane fuel-cell Hyundai Xcient din flota HHM au parcurs până acum nu mai puțin de 750.000 de km cu zero emisii

Pilele de combustie, alimentate cu hidrogen, sunt poate cea mai bună alternativă la baterii, cel puțin în sectorul de transport mărfuri. Din cauza unor serii de avantaje evidente, cum ar fi autonomia superioară autocamioanelor care își obțin energia electrică din baterii, dar și timpul de alimentare, sensibil mai mic în cazul camioanelor cu pilă de combustie.

Imaginați-vă doar cam cât ar dura încărcarea unei baterii de 400-500 kWh! Mult mai mult decât o simplă alimentare cu hidrogen, care durează doar câteva minute. Hyundai a intuit de ani buni potențialul pilelor de combustie alimentate cu hidrogen, sector în care coreenii au deja o experiență de invidiat.

Hyundai a anunțat recent că va livra o nouă tranșă de 140 de autocamioane fuel-cell Xcent, care vor fi echipate cu pile de combustie reproiectate, mult mai eficiente și mult mai fiabile. Acestea vor face parte din flota celor de la HHM, un joint venture dintre Hyundai și compania elvețiană H2 Energy, care închiriază autocamioane cu pile de combustie clienților din Țara Cantoanelor încă din octombrie anul trecut!

Cele 46 de autocamioane fuel-cell Hyundai Xcient din flota HHM au parcurs până acum nu mai puțin de 750.000 de km cu zero emisii, economisind altfel circa 585 tone de CO2. De altfel, HHM a anunțat că acest program se va extinde și în alte țări europene, Germania și Olanda fiind momentan pe lista elvețienilor. Hyundai are însă de gând să-și lanseze autocamionul fuel-cell și pe tărâm american, dar și în China.

Totul cu scopul de a face pe plac Comisiei Europene, care vrea ca emisiile de CO2 ale autocamioanelor să scadă cu o treime până în anul 2030. Un studiu derulat de firma de consultanță Berylls Strategy Advisors spune că, până în 2030, 25% din autocamioanele vândute în Europa vor fi electrice cu baterii, cărora li se vor alătura alte 10% care vor fi reprezentate de autocamioanele cu pile de combustie.

Articole similare

Director general Dacia: În două săptămâni producția uzinei din Mioveni ajunge la 1.200 de vehicule / zi

Robert Stan

Giganții IT investesc în industria automobilelor autonome

administrator_autopromag

Noul Fiat 500, acum electric

administrator_autopromag

Leave a Comment