AUTOpro
Green car Stiri

Finanțarea Fiat Chrysler se mărește la 800 de milioane €

Finanțarea Băncii Europene de Investiții (BEI) acordată Fiat Chrysler Automobiles pentru fabricarea vehiculelor electrice cu baterii din ce în ce mai sigure și a vehiculelor electrice hibride plug-in crește la aproape 800 milioane de euro.

Potrivit Reuters, FCA a finalizat recent un acord de 485 milioane de euro cu Banca Europeană de Investiții pentru a sprijini atât o linie inovatoare de vehicule electrice hibride plug-in la uzina Pomigliano, din sudul regiunii Campania, cât și activități de cercetare și dezvoltare la laboratoarele FCA, din Torino. Investițiile vin în sprijinul ocupării forței de muncă, dar și pentru respectarea celor mai stricte criterii de mediu.

Acest acord a fost realizat după ce, în vară, a fost finalizată o altă operațiune în valoare de 300 de milioane de euro, dedicată investițiilor care vizează liniile de producție a vehiculelor electrice hibride plug-in la uzinele din Melfi (Basilicata) și a vehiculelelor electrice cu baterii din Mirafiori (Piemont).

Pentru a îmbunătăți utilizarea capacității la uzinele italiene ale FCA, grupul a anunțat un plan de investiții de 5 miliarde de euro până în 2021, care prevede și lansarea de noi modele electrice și hibride.

Parteneriat pe termen lung

Conform site-ului Băncii Europene de Investiții, contractele încheiate în 2020 consolidează parteneriatul de lungă durată dintre BEI și FCA, care din 2010 a avut ca rezultat zece operațiuni în valoare totală de 3,2 miliarde EUR în finanțare, în primul rând pentru a sprijini inovația tehnologică și cu implicații pe scară largă pentru industria prelucrătoare și industriile conexe.

Articole similare

Mobilize prezintă Duo și Bento, două concepte de vehicule electrice urbane

Mihai Morcovescu

Tesla a devenit cea mai valoroasă marcă de automobile. Ce loc ocupă Dacia în Top 100?

Mihai Morcovescu

Volkswagen are probleme la începutul noului an

Andrada Arsenie

Leave a Comment