AUTOpro
Stiri Green car Industrie

Daimler intenționează să producă în Germania bateriile pentru mașinile sale electrice

daimler baterii germania

În ultimul an s-a constatat o tranziție notabilă către China a producătorilor auto europeni, însă acum Daimler intenționează să producă în Germania bateriile pentru mașinile sale electrice. Iată de ce!

Daimler a încheiat în 2019 un acord pentru achiziţionarea de baterii litiu-ion de la Farasis Energy iar furnizorul chinezo-american intenţiona să construiască o fabrică în estul Germaniei pentru a ajuta producătorul maşinilor Mercedes-Benz să-şi extindă gama de vehicule electrice. Dar uzina nu a mai fost construită şi au existat probleme la mostrele iniţiale de baterii, a informat Business Insider, ceea ce a determinat modificarea strategiei Daimler.

Publicația susține că nu se cunoaşte dacă Daimler vrea să producă baterii pe cont propriu sau cu un partener.

Un purtător de cuvânt al Daimler nu a dorit să comenteze informaţia.

Luna trecută, Daimler a intensificat parteneriatul cu producătorul chinez de baterii Contemporary Amperex Technology (CATL), ca parte a planurilor de a accelera electrificarea.

Producătorii auto europeni fac eforturi pentru a-şi reduce dependenţa de bateriile din Asia, pe fondul lansării de modele exclusiv electrice pentru a îndeplini ţintele de emisii mai stricte din Uniunea Europeană.

Duminică, Porsche a anunţat că va înfiinţa o societate mixtă cu Customcells pentru a produce baterii de înaltă performanţă care vor reduce semnificativ timpul de încărcare.

Parteneriatul cu Customcells, o companie din Tuebingen, în sudul Germaniei, specializată în baterii litiu-ion, are ca obiectiv producerea de baterii pentru vehicule cu o densitatea de energie mai ridicată decât prototipurile folosite la actualele maşini electrice ale Porsche.

Articole similare

Eberhard & Co. prezintă 110th Alfa Romeo Anniversary

Porsche confirmă lansarea primului 911 hibrid din istorie. Debutul, în vara lui 2024

Mihai Morcovescu

Nissan va lansa 30 de modele până în 2027, dintre care 16 vor fi electrificate (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment