AUTOpro
Stiri Green car Industrie

Daimler intenționează să producă în Germania bateriile pentru mașinile sale electrice

daimler baterii germania

În ultimul an s-a constatat o tranziție notabilă către China a producătorilor auto europeni, însă acum Daimler intenționează să producă în Germania bateriile pentru mașinile sale electrice. Iată de ce!

Daimler a încheiat în 2019 un acord pentru achiziţionarea de baterii litiu-ion de la Farasis Energy iar furnizorul chinezo-american intenţiona să construiască o fabrică în estul Germaniei pentru a ajuta producătorul maşinilor Mercedes-Benz să-şi extindă gama de vehicule electrice. Dar uzina nu a mai fost construită şi au existat probleme la mostrele iniţiale de baterii, a informat Business Insider, ceea ce a determinat modificarea strategiei Daimler.

Publicația susține că nu se cunoaşte dacă Daimler vrea să producă baterii pe cont propriu sau cu un partener.

Un purtător de cuvânt al Daimler nu a dorit să comenteze informaţia.

Luna trecută, Daimler a intensificat parteneriatul cu producătorul chinez de baterii Contemporary Amperex Technology (CATL), ca parte a planurilor de a accelera electrificarea.

Producătorii auto europeni fac eforturi pentru a-şi reduce dependenţa de bateriile din Asia, pe fondul lansării de modele exclusiv electrice pentru a îndeplini ţintele de emisii mai stricte din Uniunea Europeană.

Duminică, Porsche a anunţat că va înfiinţa o societate mixtă cu Customcells pentru a produce baterii de înaltă performanţă care vor reduce semnificativ timpul de încărcare.

Parteneriatul cu Customcells, o companie din Tuebingen, în sudul Germaniei, specializată în baterii litiu-ion, are ca obiectiv producerea de baterii pentru vehicule cu o densitatea de energie mai ridicată decât prototipurile folosite la actualele maşini electrice ale Porsche.

Articole similare

ZOE și frigul

Noul model electric Fiat 600 va primi în 2025 o versiune de performanță Abarth

Mihai Morcovescu

RAR asigură posibilitatea de a verifica online daunele suferite de un autovehicul

Robert Stan

Leave a Comment