AUTOpro
Stiri Cult Industrie

HARTĂ. Cele mai căutate mașini de lux în Europa

cele mai cautate masini lux europa tesla bmw

O companie producătoare de încălțăminte special dedicată șoferilor a efectuat o cercetare amplă în baza căreia a aflat care sunt cele mai căutate mașini de lux în Europa.

În primul rând, avem o descoperire interesantă! Conform datelor colectate și centralizare de Vandel, românii sunt nerăbdători să pună mâna pe Tesla. Elon Musk încă nu a adus compania oficial în România, dar căutările pentru aceasta și produsele sale au ajuns să depășească pragul de 41.000 lunar! Piața autohtonă, așadar, s-ar dovedi una destul de ofertantă pentru americani, însă celebrul antreprenor nu ne-a inclus pe harta investițiilor pe care le are deja în derulare în Franța, Germania, Norvegia sau Cehia.

Înainte de a vă dezvălui care sunt cele mai căutate mașini de lux în Europa, trecem în revistă și faptul că cele mai căutate mărci premium pe bătrânul continent au fost BMW, Porsche, Audi, Lamborghini și Tesla. Cei mai mulți fani ai producătorului auto american se regăsesc, spre surprinderea multora, în Germania. Totodată, țara în care s-a inventat automobilul rămâne cea mai interesată de achiziția a mai mult de o mașină per domiciliu.

În al doilea rând, cercetarea a fost realizată exclusiv online prin agregarea tuturor căutărilor efectuate online în baza unor cuvinte cheie relevante pentru mărcile pe care urmează să le menționăm. Din cele 44 de țări europene, însă, doar 32 au fost luate în calcul.

În al treilea rând, rezultatul covârșitor s-a plasat în favoarea Tesla. Compania auto americană s-a regăsit pe podium în 20 din cele 32 de țări verificate cu privire la preferințele lor pentru mașinile de lux. Locul doi este ocupat de BMW, în timp Audi se plasează pe trei.

Iată cum arată clasamentul, în funcție de numărul de căutări efectuate cu ajutorul motoarelor precum Google sau Bing!

TOP cele mai căutate mașini de lux în Europa

Tesla – 3.897.500
BMW – 3.021.400
Audi – 2.431.900
Porsche – 1.296.750
Lamborghini – 1.192.400
Volvo – 1.155.950
Ferrari – 1.089.050
Jaguar – 712.400
Lexus – 577.250
Land Rover – 523.250
Maserati – 509.550
Bugatii – 391.950
Cadillac – 244.300
Mercedes-Benz – 84.990
Rolls-Royce – 35.980

Cum Tesla este singurul constructor auto exclusiv electric, se poate observa că sustenabilitate și pasiunea pentru viteza copleșitoare furnizată de cuplul instant pe care îl regăsim și la Porsche Taycan Turbo S rămân aspecte cheie în decizia de căuta și cumpăra un automobil de lux contemporan.

Tesla a reușit să aibă mulți fani în Germania, UK, Franța, Italia și Spania, dar din locul secund vine BMW care este preferat în 10 țări din cele 32 verificate.

Vezi și: Cele mai căutate mașini de lux din lume

În al patrulea rând, aceeași cercetare efectuată de Vandel arată că Germania, UK, Franța, Italia, Spania, Polonia, Olanda, Suedia, Belgia și Rusia sunt țările din Europa cele mai obsedate de mașinile de lux.

Finalmente, competiția directă dintre Tesla și BMW pare a înclina balanța în favoarea americanilor din moment ce compania lui Elon Musk și-a setat ca una dintre ținte depășirea lui M3 la capitolul popularitate.

Articole similare

ACEA – cota de piață a vehiculelor electrificate a crescut vertiginos în 2021

Filip Sîrbu

Tesla produce un ventilator medical din componente auto

administrator_autopromag

Înmatriculările pentru mașinile electrice le-au depășit pe cele diesel

Andrada Arsenie

Leave a Comment